QBeach mag meer dan 30 bezoekers ontvangen.
QBeach mag meer dan 30 bezoekers ontvangen. Ton Dijkstra / BDU

Geen toegangsbeperkingen voor QBeach na uitspraak rechter

22 mei 2023 om 13:59 Overig

BADHOEVEDORP Eigenaar Hartger Pen kan zijn geluk ‘even’ niet op. De rechter heeft in een kort geding, dat op dinsdag 16 mei plaatsvond, de beperking van maximaal 30 personen in de uitgaansgelegenheid QBeach van tafel geveegd. Daarmee is de omgevingsdienst op haar vingers getikt.

“Voor ons is dit ongelooflijk goed nieuws”, vertelt Pen. “Wij kunnen tot in ieder geval augustus volop gasten ontvangen, zowel binnen als op ons terras.” De rechter liet weten dat de omgevingsdienst er een onsamenhangend geheel van heeft gemaakt. Er was veel onduidelijkheid over het maximaal aantal toegestane personen die tegelijk binnen én buiten op het terras en speelstrandje aanwezig mogen zijn. Volgens de omgevingsdienst ligt dat getal bij een maximum van 30. Verder blijkt QBeach gewoon een terras- en horecavergunning te bezitten.

“Als gezin hebben wij er de afgelopen maanden heel zwaar onder geleden”, laat Pen weten. “Wij gaan nu een heerlijke zomer tegemoet waarin we volop aan de bak gaan. Ik ben een vechter, maar ben niet rancuneus. Overigens krijgen we regelmatig bezoek van agenten en de handhaving.”

De klagende buurman van QBeach aan de Sloterweg heeft in de afgelopen periode van de gemeente 13.335 euro betaald gekregen. Het gaat om verbeurde dwangsommen in verband met het niet tijdig beslissen op aanvragen, dan wel bezwaren van de naaste bewoner van QBeach.

“Met de andere buurtbewoners hebben we heel goed contact. Die vieren regelmatig hun verjaardag bij ons of komen vaak langs om wat te drinken of te eten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie