Harry en zijn prachtige vogelhuisjes.
Harry en zijn prachtige vogelhuisjes. Robert Joore

Harry Tolenaars verkoopt prachtige vogelhuisjes in de Symfonie

30 mei 2023 om 11:43 Overig

NIEUW-VENNEP In de afgelopen anderhalf jaar heeft Harry Tolenaars (85) zichzelf ondergedompeld in een wereld van creativiteit en ambachtelijk vakmanschap: het maken van vogelhuisjes. Wat begon als een hobby van zijn zwager, is nu uitgegroeid tot een vervullende bezigheid waar Harry trots op is. 

Met de voldoening van zijn langdurige carrière achter zich, heeft Harry zijn pensioen aangegrepen om zijn creatieve talenten te ontplooien. Het was zijn zwager die hem de fijne kneepjes van het vak leerde en Harry is nog altijd dankbaar voor die kennisoverdracht. Sinds anderhalf jaar maakt hij nu zijn eigen vogelhuisjes. 

Volgende week zal hij zijn huisjes te koop aanbieden, waarbij de opbrengsten gebruikt zullen worden om zijn hobby bekostigen. Het geld zal worden besteed aan materialen zoals lijm, steentjes en hout, die essentieel zijn voor het maken van de vogelhuisjes. Hoewel Harry al meer dan honderd exemplaren heeft gemaakt, beschouwt hij het niet als een commerciële onderneming. Af en toe belt er iemand en verkoopt hij er een voor 15 euro, maar het is vooral een bezigheid waar hij blij van wordt.

Harry’s toewijding aan vogels gaat verder dan alleen het maken van huisjes. Als lid van de vogelvereniging vindt hij het leuk om ze weg te geven of voor een zacht prijsje te verkopen. Ook doneert hij zijn huisjes graag aan loterijen of geeft hij ze weg aan familie en vrienden. 

Op 3 juni, in de Symfonie in Nieuw-Vennep, zal hij van 11.00 tot en met 15.00 uur zijn huisjes uitstallen en verkopen. De prijzen variëren, afhankelijk van de grootte van de huisjes. Harry biedt verschillende modellen aan, die variëren in hoogte rond de 28 cm en breedte van 15 cm, met verschillende groottes ertussenin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie