Massada
Massada

Verjaardagsfeestje Massada in Hoofddorp

9 juni 2023 om 09:51 Overig

HOOFDDORP Massada heeft een bijzondere plaats in het Nederlandse muzikale landschap. In het kader van het 50-jarige bestaan doet Massada een jubileumtour, en daarbij bezoekt de band ook het poppodium van C.

JAREN 60 De band begon in de jaren 60 als ‘The Eagles’. Oprichter Johnny Manuhutu legde toen al de basis met de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat en hits scoorde als ‘Latin Dance’, ‘Arumbai’ en ‘Sajang é’. Toen de Amerikaanse band in Nederland doorbrak werd de naam in 1973 veranderd in Massada. Het debuutalbum verscheen in 1978. Het gebruik van Latijns-Amerikaanse ritmes en percussie-instrumenten leverde vergelijkingen op met Santana. 

PERCUSSION ROCK Percussie en ritmische accenten bleven in Massada’s muziek een belangrijke rol spelen, ook toen de band een nieuwe weg insloeg en zich wat meer richting funk en latin bewoog. Altijd wist de band zich te verzekeren van uitzonderlijk talentvolle percussionisten in de gelederen, en de huidige ritmesectie wordt beschouwd als een van de beste in Nederland. Een dynamische en enerverende show is dus gegarandeerd. 

LINE-UP De band bestaat uit Johnny Manuhutu, Rudy de Queljoe, Julian Souisa, James Sabandar, Alvin Manuhuwa, Jopie Manuhutu, Freddy Anindjola, Daniël Bloem-Beretty en Nippy Noya.

REK ER NOG NIET UIT Sinds kort ligt het boek ‘Astaganaga – 50 Jaar Massada’ in de winkel. Ook was de band te zien bij Omroep Max. Daar werd het duidelijk: de rek is er nog lang niet uit bij deze latin-rockband! 

Bij het poppodium van C. te zien op zaterdag 10 juni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie