Maxime Karman, met haar paard Funi-Strona, won in november op overtuigende wijze het Nederlands eventingkampioenschap voor Junioren
Maxime Karman, met haar paard Funi-Strona, won in november op overtuigende wijze het Nederlands eventingkampioenschap voor Junioren Eigen foto

Wie betaalt mee aan Engelse trainer voor Venneps dressuurtalent?

10 augustus 2023 om 10:03 Overig

NIEUW-VENNEP Maxime Karman is voor haar team en zichzelf een crowdfundingactie gestart om een Engelse trainer te betalen en zodoende deelname aan het EK Eventing Junioren en Young Riders af te dwingen. Dit paardenevenement voor jonge talentvolle ruiters en amazones van 15 tot en met 17 september in Italië gehouden. 

Eerst is er nog een observatiewedstrijd te rijden in Arville in België en na deze wedstrijd zal Bondscoach Marcelle de Kam het team bekend maken dat Nederland zal vertegenwoordigen op het EK en naar Italië zal afreizen. Maxime: “Om daar zo optimaal mogelijk te kunnen presteren hebben we, mede namens de KNHS en onze sponsor ‘de Zeeuwse Verzekeringen’, goede begeleiding en trainingen mogen genieten, waaronder springtraining van Edwin Hoogenraat, proefgericht dressuur rijden van Sandra Bakker en dressuurtraining van Ian Woodhead. Die trainingen zijn nodig en maken het verschil. Door de begeleiding van Ian hebben we al grote stappen gemaakt.”

“Met de huidige groep mensen is een podiumplaats mogelijk maar zeker op het onderdeel dressuur valt nog winst te behalen”, denkt de Vennepse. “Daarvoor is Ian Woodhead nodig en dus geld. Ian is een dressuurtrainer uit Engeland en traint grote namen als Ros Canter, Piggy French en Laura Collet! Het zou dus geweldig zijn als Ian ons Team kan begeleiden. Om de trainingen (en bijkomende kosten) op weg naar en tijdens het EK te kunnen bekostigen hebben we als team 7.500 euro nodig. Veel geld maar dat moet toch met een team van 14 mensen te doen zijn.”

Wie helpt Team NL Eventing om de best mogelijke prestatie neer te zetten? Iedere bijdrage is welkom en wordt zeer gewaardeerd. Meer informatie is te vinden op gofundme.

Maxime won in november op overtuigende wijze het Nederlands eventingkampioenschap voor Junioren. Een eventingwedstrijd bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en de cross. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie