thema avond “autisme diagnose op latere leeftijd”

3 oktober 2023 om 19:39 Overig Deel je nieuws

Al tien jaar staan de vrijwilligers van NVA Haarlemmermeer/Autisme Info Centrum (voorheen AIC Hoofddorp) klaar met verschillende activiteiten voor mensen met autisme. Er worden thema avonden gehouden en cursussen georganiseerd. Bovendien is er een inloop op de vrijdagochtend waar mensen langs kunnen komen voor informatie, hun verhaal doen, boeken kunnen lenen. De vrijwilligers hebben zelf ook te maken met autisme onder andere als ouder of partner van.  En zij zien als ervaringsdeskundigen hoe belangrijk deze lotgenoten contacten zijn. De inloop wordt iedere vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties regio Noord) gehouden in het gebouw van MeerWaarde aan de Dokter van Dorstenstraat 1, 2132 JR Hoofddorp.

Tijdens de inloop van de NVA Haarlemmermeer/Autisme Info Centrum bleek dat er steeds vaker mensen langs kwamen die niet als kind maar als volwassene de diagnose autisme hebben gekregen. Voor ons reden genoeg om een thema avond over dit onderwerp te organiseren.

Op dinsdagavond 17 oktober 2023 organiseert NVA Haarlemmermeer/Autisme Info Centrum een thema avond over een autisme diagnose op latere leeftijd met Peter van Dijk. Op deze thema avond vertelt Peter zijn persoonlijk verhaal van een diagnose op latere leeftijd en gaat hij in op vragen zoals: ben ik open over mijn diagnose, accepteer ik de diagnose, had ik de diagnose eerder willen hebben. Hij vertelt geen theorie maar openhartige verhalen over zijn leven met autisme en hoe hij daar mee omgaat. De toon is uiteindelijk altijd positief. De thema avond wordt gehouden op dinsdag 17 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in het P punt, Graan Voor Visch 14301, 2132 VJ Hoofddorp. Er is parkeergelegenheid op het terrein voor het gebouw. Opgeven voor deze avond kan tot zondag 15 oktober via aichoofddorp@gmail.com

Zoals ieder jaar organiseren we ook nu de cursus ”Inzicht in Autisme” van Frans Coolen weer. Ditmaal op vrijdag 10 november van 10.00 uur tot 15.30 (inloop vanaf 09.30 uur)  Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme. En wordt gehouden in het P punt, Graan voor Visch 14301 in Hoofddorp. Voor meer informatie en opgeven voor deze cursus kunt u mailen naar aichoofddorp@gmail.com. Via dit mailadres kunt u ook onze nieuwbrief aanvragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie