Afbeelding
Aangeleverd

Rolstoeldanspaar geniet van deelname aan Wereldkampioenschap in Italië

4 december 2023 om 12:29 Overig

NIEUW-VENNEP Astrid Jonker en Danny Castien, danspaar van Walking Wheels uit Hoofddorp, hebben eind november deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap Rolstoeldansen in het Italiaanse Genua. Het danspaar danste in de categorie Combi 2 standaard in een veld van 22 paren. Zij eindigden uiteindelijk op een gedeelde 18e tot 22e plaats.

Jonker, woonachtig in Nieuw-Vennep, en Castien geven op zaterdag acte de présence in een veld met zo’n 20 nationaliteiten. De eerste ronde is verdeeld over verschillende series zodat steeds circa 6 paren tegelijk op de dansvloer staan. Paren dansen de vijf verschillende standaard dansen, Engelse wals, tango, Weense wals, slow foxtrot en quickstep. Jonker en Castien laten zien waar ze de afgelopen tijd hard aan hebben gewerkt en dansen een nette eerste ronde.

Vanuit deze eerste ronde wordt een deel van de dansparen doorgeplaatst naar de kwartfinales, de rest danst de herkansingen. Zo ook het danspaar van Walking Wheels. Hoewel niet alles smetteloos verloopt, zijn ze tevreden. Na de herkansing is het dansavontuur op het WK voor Jonker en Castien voorbij. Gezien dit enorm sterke (en jonge) veld is dat geen verrassing. Maar ze hebben er van genoten.


Aangeleverd

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie