Afbeelding
Politie

Zwanenburger opgepakt om dode 33-jarige Amsterdamse in IJ

6 december 2023 om 12:39 Overig

ZWANENBURG Een 39-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden nadat vorige week woensdag in het IJ in Amsterdam het lichaam van een overleden vrouw werd aangetroffen. Het eerste onderzoek naar de dood van de vrouw wees uit dat de 33-jarige vrouw uit Amsterdam hoogstwaarschijnlijk door een misdrijf om het leven kwam. Hij werd zaterdag opgepakt, meldt de politie woensdag.

De verdachte is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft langer vastzitten. De man zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het Openbaar Ministerie en de politie delen daarom op dit moment geen verdere informatie over de man en de verdenkingen tegen hem.

Het stoffelijk overschot van de vrouw werd vorige week woensdag kort na 13.00 uur gevonden in het IJ, ter hoogte van de afmeersteiger aan de Distelweg in Amsterdam-Noord. Omdat niet direct duidelijk was wie het slachtoffer was, deelde de politie donderdag foto’s van haar tatoeages. Niet lang daarna werd duidelijk dat het om een 33-jarige Amsterdamse ging. Dat had de politie ook nog niet eerder bekendgemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie