Afbeelding
Foto van Kevin Schneider via Pixabay

Wat gaat de interne renovatie van mijn huis kosten?

9 februari 2024 om 13:04 Partnercontent

Als je verhuist naar een bestaande woning dan is het aannemelijk dat je eerst aan de bak moet om het huis op te knappen. De kans dat de smaak van de vorige bewoner naadloos op die van jou aansluit is niet zo groot. Dit is natuurlijk wel een mooie kans voor een grondige renovatie zodat je er de komende jaren met plezier kunt wonen. Klussen in een leeg huis is immers een stuk makkelijker dan dingen aanpassen en verbeteren als je er al woont. Bedenk dus goed wat je wilt voordat je de verhuisdozen inpakt en in je nieuwe huis trekt. Als er geen grote haast bij is dan is eerst opknappen vrijwel altijd een betere optie. Maar wat gaat die opknapbeurt kosten?

Maak een begroting

Het is verstandig om eerst een begroting te maken van al je wensen. Een nieuwe keuken of badkamer gaat qua kosten natuurlijk flink in de papieren lopen. Datzelfde geldt voor verduurzaming zoals het isoleren van muren, vloeren en het dak. Daarnaast moeten er wellicht nog kosten worden gemaakt voor schilderwerk of het leggen van nieuwe vloeren. Aan een vloer kun je net zo veel geld uitgeven als je wilt. Bij Vloer en Interieur vind je mooie laminaat en pvc vloeren in diverse prijsklassen. Natuurlijk kun je veel geld besparen als je de vloeren zelf kunt leggen. Door vooraf een globale berekening te maken kom je niet voor grote verrassingen te staan.

Renoveren in fases

Natuurlijk kun je de renovatie van je huis wel in etappes doen. Een slaapkamer die je voorlopig niet gebruikt kun je natuurlijk op een later moment aanpakken. Datzelfde geldt voor de zolder waar je graag een dakkapel wilt laten plaatsen om er een royale extra kamer van te maken. Zaken die wel belangrijk zijn pak je als eerste aan. Je kunt niet zonder goede badkamer een functionerende keuken, althans niet voor langere tijd. Diepvries pizza’s gaan op den duur vervelen, en datzelfde geldt voor niet kunnen douchen in je eigen huis. Zorg er wel voor dat je niet meerdere projecten tegelijk aanpakt. Dan is de kans groot dat je huis in no time verandert in een bouwput. Dan is de kans groot dat je het overzicht kwijtraakt en er uiteindelijk niets meer af komt.

Geld lenen voor een renovatie

Het is vandaag de dag lastiger om de hypotheek te verhogen voor het opknappen van een huis. Wel kun je extra geld lenen voor verduurzaming, zoals het plaatsen van zonnepanelen of isolatie. Daarnaast kun je voor verduurzaming subsidie aanvragen waardoor je op de kosten ervan kunt besparen. Ook kun je rondkijken voor aanbiedingen als je bouwmaterialen nodig hebt. Soms kun je een restpartij voor een vloer gebruiken wat aanzienlijk goedkoper is. In vrijwel alle gevallen zorgt een grondige renovatie ervoor dat je woning meer waard wordt. Hiervan profiteer je natuurlijk alleen als je het huis weer verkoopt. In de eerste plaats is de renovatie natuurlijk bedoeld om je eigen wooncomfort te verbeteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie