Afbeelding
Photo by Ylanite Koppens from Pexels

Tips bij het organiseren van een feest voor je moeder!

16 juni 2020 om 11:14 Partnercontent

Je moeder is over een paar weken jarig en je wilt voor haar en onvergetelijk feest organiseren! Bij een groot feest zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Toch kun je een tof feest organiseren die iedereen voor altijd zal onthouden. Met de juiste voorbereiding en hulp van anderen hoeft dit geen lang en moeilijk proces te zijn en kun je hier met plezier mee aan de slag gaan.

Budget

Voordat je spullen aanschaft, een locatie boekt en hulp inhuurt wil je weten hoeveel je kwijt kan. Ga je samen met het gezin of de familie het feest organiseren. Dan kun je met een paar mensen aan tafel zitten om een begroting op te stellen. In feite ben je direct bezig met het uitschrijven van een plan. Je bespreekt wat iedereen kwijt kan en aan de hand van het budget verdeel je het over de zaken die geregeld moeten worden en de dingen die geld kosten. Wanneer je eenmaal weet wat je kunt uitgeven kun je beginnen met het regelen van alles. Je kunt hierbij denken aan het kiezen van een thema, een originele uitnodiging maken en opsturen, de locatie uitkiezen, inrichten en meer.

Hapjes en drankjes

Is het een groot feest? Dan wil je extra personeel inhuren die zorgen voor de catering. Het voordeel is dat je de gehele avond eten en drinken hebt en vooraf kunt bespreken wat voor eten er is. Het nadeel is dat dit duur is. Is je budget te klein voor het inhuren van een catering? Dan kun je samen met het gezin of de familie een menu opstellen en de gerechten verdelen over iedereen. Aan de hand van het aantal uitgenodigden kun je inschatten hoeveel je van alles nodig zal hebben.

Deel een verlanglijstje

Zijn er spullen waar je moeder al heel lang over praat en wilt kopen voor zichzelf? Om het voor de gasten en jezelf makkelijker te maken kun je aan je moeder vragen of ze haar verlanglijstje wilt delen. Je kunt met de rest bespreken wie wat gaat kopen, zodat er geen dubbele cadeaus gekocht worden. Zo weet je ook zeker dat je je moederblij maakt met de perfecte cadeaus. Wil je je moeder liever verrassen? Dan kun je vragen of ze in grote lijnen kan doorgeven wat ze wilt hebben. Zo kan het zijn dat ze een nieuwe tas zoekt en kun je zelf kiezen voor een Hvisk tas. Of misschien zoekt je moeder wel naar een nieuwe ring of armband en kun je van Buddha to Buddha een mooi sieraad uitkiezen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie