Afbeelding
Eigen bedrijf

Je eigen bedrijf? Zorg dat je deze zaken goed hebt geregeld!

24 september 2020 om 11:59 Partnercontent

Wanneer je een eigen bedrijf hebt ben je er ongetwijfeld van op de hoogte dat je een heleboel zaken goed moet regelen. Zeker wanneer je personeel in dienst gaat nemen, komen daar nog eens een boel andere zaken bij. We kunnen ons goed voorstellen dat je dan al gauw door de bomen het bos niet meer kunt zien. Om je daarom een handje te helpen hebben we een aantal zaken opgeschreven die je zeker niet moet vergeten. Zo heb je een basis van waaruit je kunt werken en vergeet je geen belangrijke dingen. Lees dus gauw door en ga ermee aan de slag!

Verzekeringen

Je moet jezelf en ook je medewerkers goed verzekeren. Daarnaast is het ook handig om bepaalde zakelijke verzekeringen af te sluiten. Het risico is het in veel van deze gevallen niet waard om te nemen. De verzekeringen zijn, zeker voor een klein bedrijf, bovendien vaak goed te betalen. Zorg er in ieder geval voor dat je de wettelijk verplichte verzekeringen afsluit en denk goed na over een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Algemene voorwaarden

Je doet er ook goed aan om algemene voorwaarden voor je organisatie op te stellen. Hierin neem je een heleboel zaken op die je beschermen tegen situaties die je wellicht nooit mee zult maken, maar wanneer je er wel tegenaan loopt ben je blij dat je er rekening mee hebt gehouden. Je kunt dit ook doen in samenwerking met een expert, zodat je zeker weet dat jouw algemene voorwaarden voldoen.

ARBO

Heb je werknemers in dienst? Dan zijn er bepaalde wettelijke verplichtingen vanuit de ARBO- wetgeving. Voldoe hieraan door te zorgen voor een PMO indien nodig. Een bedrijfsarts inschakelen valt hier bijvoorbeeld ook onder. Het makkelijkste is om een afspraak te maken met een bureau dat hierin is gespecialiseerd, zodat je ARBO-gerelateerde uitdagingen aan hen kunt uitbesteden waar nodig.

Loonadministratie

Wat je ook goed moet regelen is de loonadministratie voor je werknemers. Dit kun je zelf doen, maar opnieuw is het ook een optie om dit uit te besteden aan een gespecialiseerde partij. Zo kun je erop vertrouwen dat de loonadministratie goed wordt bijgehouden en ben je er zelf natuurlijk veel minder tijd en energie aan kwijt.

Boekhouding

Naast de loonadministratie wil je natuurlijk ook jouw boekhouding op orde hebben. Hier kan altijd naar worden gevraagd door de belastingdienst, maar het helpt je ook om een goed overzicht te houden over de financiële status van je organisatie. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk, want het zegt altijd iets over de gezondheid van je bedrijf!

Wettelijke kaders

Uiteraard wil je opereren binnen wettelijke kaders. Toch is dat niet altijd even vanzelfsprekend. Wees je daarom altijd bewust van de wetten en regels die op jouw bedrijf van toepassing zijn, zodat je wat dit betreft nooit voor een verrassing komt te staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie