Afbeelding
Foto door form PxHere

Zonder stress verhuizen doe je zo

1 december 2020 om 14:40 Partnercontent

Hoe leuk het ook is om naar het nieuwe huis te gaan, de periode er omheen geeft vaak veel stress. Dat is niet raar want verhuizen doe je meestal niet heel vaak. Je hebt er dus geen routine en/of veel ervaring in. Je bent waarschijnlijk bang dat je iets vergeet of het kost je veel tijd. Dat is jammer want dat verlaagd de pret van het nieuwe huis. Een verhuisbedrijf inhuren is dan een goed idee. Maar wat kost dat? En laat je alles doen of doe je een deel zelf.

Door te weten waar je op moet letten, is het inhuren van een verhuisbedrijf soms zelfs kostenbesparend. Zeker omdat door de coronatijd misschien niet al je vrienden zitten te springen om te komen helpen. Want hoe hou je voldoende afstand als je trappen op moet en kamers in en uit? Een verhuisbedrijf is hier op getraind zeg maar. Ze hebben veel ervaring waardoor het verhuizen veel efficiënter verloopt. Hierdoor kost het minder tijd en kun je in je nieuwe huis weer snel aan de slag. Daarnaast geeft het veel minder stress. En moet je kostbare voorwerpen verhuizen? Een verhuisbedrijf weet niet alleen hoe ze daar mee om moeten gaan maar zijn ook nog eens verzekerd als het mis gaat. Wel zo’n fijn gevoel.

De 3 factoren

De keuze van welk verhuisbedrijf en de kosten van een verhuizing worden door 3 grote factoren bepaald. Bovenaan staat de grootte van de verhuizing. Hoeveel spullen moet je verhuizen, hoe groot moet dus de verhuiswagen zijn en hoeveel verhuizers zijn er voor nodig? Als tweede komen de transportkosten. Dat zijn de kosten voor de verhuiswagen maar ook de opslag die misschien nodig is. En als laatste de reisafstand. Hierbij horen de voorrijkosten maar ook de kosten van het oude naar het nieuwe huis en dus ook de tijd/kosten je kwijt bent met de verhuizing. Belangrijk om te weten is dat het grootse deel van de kosten zit in de arbeidskosten; zo’n 60% van het totale bedrag.  

Wat kun je zelf doen?

Je kunt er voor kiezen om een verhuisbedrijf alles laten doen maar natuurlijk kun je ook een deel van de verhuizing zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het demonteren (en weer monteren) van meubelen maar ook het inpakken van de dozen. Enerzijds bespaar je hiermee veel arbeidsuren, anderzijds scheelt het je veel stress en doen zij het veel sneller dan jij. Kies je voor een verhuisbedrijf, dan krijg je vaak gratis gebruik van verhuisdozen of kun je deze tegen lage kosten huren. Dit scheelt je veel kosten. En er zijn ook speciale kledingboxen. Dat scheelt je heel veel inpaktijd en stress.

Gemiddeld heb je drie verhuizers nodig. Hoe meer verhuizers, hoe sneller het verhuizen gaat. Ga je zelf verhuizen dan is meerdere personen niet altijd als sneller omdat je elkaar ook in de weg kunt lopen. Verhuizers zijn er hebben hier ervaring in en zijn op elkaar ingespeeld. Zo kunnen ze alles snel en efficiënt regelen. Soms is het trouwens goedkoper om meer verhuizers in te schakelen zodat ze sneller klaar zijn.  

Laat het laden en lossen van de verhuiswagen liever aan de verhuizers over. Zo kan er meer in de verhuiswagen maar gaat het ook sneller. En ze weten beter hoe te laden zodat je spullen heel aankomen. De tijd van de verhuizing is ongeveer 30% laden, 30% lossen en 40% transport. Afhankelijk  welke afstand je te overbruggen hebt.

Ook dit bepaalt de prijs

Arbeidsloon is het grootste deel maar ook transport en voorrijkosten tellen dus mee. Daarnaast heb je misschien nog bijzondere omstandigheden of wensen. Zoals een piano bijvoorbeeld. Of je woont (of gaat wonen) in een appartementen complext met een lift of misschien alleen maar trappen. Meldt dit dan vooraf aan het verhuisbedrijf. Zo kom je op de dag zelf niet voor verrassingen te staan. Denk ook bijvoorbeeld of er een parkeervergunning nodig is want dan moet deze vooraf worden aangevraagd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie