Afbeelding
Welke wevingen bestaan er allemaal?

De verschillende heren overhemd wevingen

14 januari 2021 om 07:05 Partnercontent

Overhemden zijn gemaakt van wevingen. In deze soorten wevingen zitten nogal wat verschillen. Ook bij het uitzoeken van een perfecte overhemd. Wanneer je bijvoorbeeld een wit T-shirt draagt onder je overhemd is het verstandiger een wat dikker overhemd te dragen. Dan is het T-shirt minder zichtbaar. Benieuwd naar welke soorten wevingen er zijn? Lees snel verder!

Welke wevingen bestaan er allemaal?

De meest bekende wevingen zullen behandeld worden. Dat zijn de poplin-, de twill-, de oxford- en de satijnen weving. Daarnaast bestaan er nog talloze andere wevingen. Denk aan:

  • Birdseye         
  • Chambray         
  • Denim         
  • Dobby         
  • Flanel         
  • Jersey         
  • Heavy twill         
  • Pique         
  • Plisse         
  • Pied de poule         

Deze wevingen zijn afgeleiden van de vier bovengenoemde wevingen.

Poplin: glad en ademend

De poplin weving is misschien wel de meest bekende weving van allemaal. Poplin is te herkennen aan het lichte materiaal. De weving is een platbinding en dunner dan de meeste andere stoffen. De overhemden voelen licht en zacht aan. Mede hierdoor zie je veel poplin overhemden in de zakelijke wereld. De overhemden zien er zakelijk uit. Daarnaast zijn overhemden met een poplin weving zeer ademend. Perfect voor wanneer het weer wat warmer wordt!

Twill: super sterk en duurzaam

Twill overhemden zijn te herkennen aan zichtbare diagonale lijnen. De lijnen ontstaan tijdens het weven van de stof. De twill (of keperbinding) is vaak een stuk dikker dan de andere wevingen. Veel andere soorten wevingen zijn ook gemaakt van een twill weving, maar hebben een andere naam gekregen. Afgeleiden van een twil lweving, ofwel overhemden die gemaakt zijn met een keperbinding, zijn; fine twill, heavy twill, denim, herringbone en royal twill.

Omdat de overhemden met een twill weving een stevig en windvrij karakter hebben, worden ze veel gedragen tijdens de wat koudere herfstdagen of beginnende winterdagen. Bovendien zie je de overhemden veelal in de zakenwereld door de luxere uitstraling (wanneer je het vergelijkt met een poplin overhemd). Je kunt het echter combineren met gewone jeans voor de casual gelegenheden. Lees hier alles over ‘wat is twill

Oxford: dik en sterk

Oxford overhemden zijn te herkennen aan de ruwe en stugge structuur. Je voelt het gelijk wanneer je een oxford overhemd vast of aan hebt. Heerlijk voor in de winter. De stof is een stuk ruwer geweven. Dit wordt ook wel een basket weving genoemd. Voor een basket weving wordt meer draad dan normaal gebruikt. Oxford wordt naarmate je het vaker draagt, zachter en minder ruw. Oxford overhemden zijn in de herfst en winter het populairst, omdat de overhemden warm zijn en lang mee gaan. Mocht je T-shirts onder je overhemden dragen, dan een is een overhemd met een oxford weving hiervoor uitermate geschikt. Omdat de weving wat dikker en stugger is, schijnt het overhemd minder door. Eterna overhemden heeft een mooie collectie oxford overhemden voor een prima prijs-kwaliteitverhouding.

De satijnen weving: comfortabel en luxe

Overhemden met een satijnen stof worden vaak gebruikt bij bruidskleding en gala’s. Overhemden van een satijnen stof zijn gemakkelijk te herkennen. Dit omdat de satijnen stof een glimmend en glad effect heeft. Dit ontstaat door middel van een speciale weeftechniek. Het glimmende effect zorgt voor een luxe uitstraling. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie