Afbeelding
Foto door form PxHere

Vijf tips voor het decoreren van je kantoor om je productiviteit te verhogen

10 februari 2021 om 09:34 Partnercontent

Het is natuurlijk geen geheim dat de omgeving waarin je je bevindt een grote rol kan spelen op hoe je je voelt. Daarnaast kan dit ook je productiviteit verhogen op het werk. Dit is natuurlijk van belang, wat al helemaal het geval is als je een eigen bedrijf hebt. Je kunt dan een al ingericht kantoor huren in Hoofddorp, maar je kunt het ook zelf naar eigen smaak inrichten. Hier kun jij samen met je werknemers werken. Natuurlijk wil je dit op een productieve manier doen. De decoratie van de ruimte speelt hierbij een belangrijke rol, maar met de onderstaande tips zit dat wel goed.

 Inspirerende kleuren

Kleur zit boordevol productiviteitspotentieel, dus gebruik het veel bij het inrichten van je kantoor. Er zijn veel wetenschappelijke studies die de directe invloed van kleur op zowel de stemming als de productiviteit duidelijk bewijzen. Zo stimuleren blauwachtige kleuren de geest, terwijl gele tinten inspireren tot creativiteit en groen gevoelens van ontspanning opwekt. Dit kan overigens natuurlijk wel van persoon tot persoon verschillen. Identificeer kleuren die je persoonlijk stimulerend vindt en verwerk ze waar mogelijk. Daarnaast zou je hierbij ook de hulp van je werknemers inschakelen. Zij zouden immers een heel andere kleur hebben waardoor ze extra productief worden. 

 Optimale verlichting

Het optimaliseren van je verlichting is één van de gemakkelijkste manieren om je energie een boost te geven en de vermoeidheid van je ogen te verminderen. Dit zal namelijk ontstaan als je iets probeert te lezen in een ruimte met weinig licht. Als je kunt, maximaliseer dan het natuurlijke licht waarmee je werkt zo veel mogelijk door pure, luchtige raamdecoratie te gebruiken in plaats van zwaar en ondoorzichtig. Maar zelfs als je controle over het natuurlijke licht beperkt is, zal de keuze voor helderwitte lampen een groot verschil maken in je dagelijkse energiereserves.

 Motiverende berichten

Als je je slecht en ongeïnspireerd voelt dan is het moeilijk om je beste werk uit te voeren. Het maakt het ook gemakkelijk om te vergeten waarom je überhaupt zo hard werkt aan je eigen bedrijf. Het toevoegen van een paar artikelen om je favoriete motiverende berichten te laten zien, kan oprecht een serieuze impact hebben op je dagelijkse output. En tegenwoordig zijn er zoveel verschillende typografische stijlen, prints en foto’s om uit te kiezen, dat je ongetwijfeld het perfecte stuk (of twee) vindt dat bij je past. Het moet natuurlijk wel passen bij de rest van je inrichting. 

 Groen

Als mensen zijn we natuurlijke wezens die ernstig kunnen lijden als we in ons dagelijks leven niet genoeg natuur hebben. Gelukkig is dit een probleem die je eigenlijk heel eenvoudig kunt bestrijden. Door groen aan je kantoor toe te voegen zul je je een stuk beter voelen. Bovendien wordt je lucht gezuiverd en het biedt meer mogelijkheden om je interieur aan te passen en te verfraaien met decoratieve potten en vazen. Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven ervoor om een groenwand te implementeren in het kantoor. Dit is een muur vol met planten, wat er echt heel mooi uitziet.

 Geur

De sleutel om de hele dag lang gestimuleerd te blijven, is ervoor te zorgen dat geen van je zintuigen wordt verwaarloosd. Dat betekent dat je ook moet letten op de geuren die door het kantoor vliegen. Pepermunt wordt vaak gebruikt om energie te geven en op te frissen, wat de concentratie bevordert. Citrusgeuren kunnen juist gebruiken om je stress te laten varen. En als je je zorgen maakt dat je vergeet een geurkaars uit te blazen, zijn etherische olie diffusers een geweldige en ultraveilige manier om ervoor te zorgen dat je kantoor lekker ruikt maar niet in brand zal vliegen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie