Afbeelding
Giga Meubel eetkamerstoelen

Toe aan een nieuwe eethoek? 4 tips voor een snelle restyling

10 februari 2021 om 11:22 Partnercontent

Een van de ruimtes in huis waar je het meeste tijd doorbrengt is de eethoek. Zeker als je thuis werkt zit je hier toch drie keer per dag aan tafel, en misschien dient de eethoek ook wel als werkkamer. Terwijl de functionaliteit van je keuken en badkamer belangrijk is, en het comfort van uw slaapkamer van cruciaal belang is, is het pas in de woonkamer en eethoek dat de decoratie en styling belangrijk is om je er thuis te voelen. Dit is de kamer waar u het meest naar zult kijken, en dus is het van het grootste belang dat alles er stijlvol uitziet. Af en toe een restyling kan ervoor zorgen dat uw inrichting hip en gezellig blijft. Maar hoe pak je dit aan? Hier vind je een aantal praktische tips.

Bepaal een kleurenschema

Als je altijd meubels koopt die je leuk vindt, ongeacht de stijl of kleur, kan het een onsamenhangend rommeltje worden. Je kunt dit voorkomen door bij een restyling van een thema uit te gaan. Kies een bepaalde kleur of een aantal toonaangevende meubels uit, waar je de rest op uitzoekt. Denk dus vroeg na over het kleurenpalet. Dat hoeft nog niet exact, maar in grote lijnen. Keuzes in kleur maar ook verlichting hebben een enorme inpact op de sfeer van de kamer en de gezelligheid. Natuurlijk kun je later nog dingen veranderen, maar de kleur van de belangrijkste meubels of de kleur van de muren zijn aspecten die de toon zetten voor de sfeer van de eethoek.

Geef oude spullen weg

Als je bestaande meubels niet in je nieuwe inrichting passen, hoef je ze niet meteen naar het grof vuil te brengen. Wellicht dat er mensen in je omgeving iets van je over willen nemen - en sommigen willen er misschien wel voor betalen. Marktplaats en Facebook zijn goede manieren om je spullen te verkopen of weg te geven. Kleinere spullen die een tweede leven kunnen krijgen, breng je naar de kringloopwinkel in de buurt.

Praktisch denken

Ook al gaat het in de eethoek vooral om gezelligheid en samen eten, door de juiste opbergoplossingen te gebruiken, zorg je dat rondslingerende spullen een vaste plek hebben als je ze niet gebruikt. Genoeg opbergruimte zorgt ervoor rust en niet teveel afleiding. Zo krijgen prominente meubels en accessoires in de ruimte alle aandacht die ze verdienen.

Slim restylen

De eethoek restylen hoeft niet te betekenen dat je alles moet vervangen. Sommige oudere meubelen zijn ontworpen om te worden gerepareerd in plaats van vervangen. Door een eetkamertafel te schuren, te wassen en in de was te zetten, ziet hij er misschien weer als nieuw uit. Met nieuwe eetkamerstoelen van een meubelwinkel als Giga Meubel geef je het geheel weer een fris uiterlijk. Bovendien kunnen sommige voorwerpen een heel nieuw leven krijgen, zonder op de vuilnisbelt terecht te komen. Als je op zoek bent naar inspiratie, vind je op internet veel succesverhalen over upcycling.

Stijlen en merken

Door accessoires toe te voegen aan de meubels, geef je de eethoek sfeer. Een minimalistische vaas met droogbloemen op tafel, een zelfgemaakt schilderij aan de muur, of wat planten in dezelfde kleur potten bij elkaar maken je interieur persoonlijk. Kies je accessoires bewust en onthoud: less is more. Maak je industriële eethoek gezellig door bijvoorbeeld een metalen plantenbak met groene hangplanten in de ruimte te zetten. Laat de stijl terug komen in de meubelsmet nieuwe industriële eetkamerstoelen. Houd je overkoepelende stijl in gedachte bij het kopen van nieuwe meubels. Merken als HK Living, By-Boo en Dutchbone vind je bij Giga Meubel. Door een aantal nieuwe meubels of accessoires toe te voegen aan de ruimte is je eethoek weer fris en ready to shine na een kleine restyling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie