Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Goede backlinks kopen, hoe pak je dat precies aan?

Partnercontent

Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van SEO. Zonder backlinks wordt het heel lastig om hoger in Google te komen. Ja, door goede content en de juiste zoekwoorden kun je ook hoger in Google komen, maar door hieraan ook backlinks toe te voegen, gaat dit proces sneller en beter. Backlinks kun je zelf regelen, maar je kunt ze ook kopen. Bij het kopen van deze links moet je wel goed opletten, want niet alle backlinks zijn goed voor je website. Wil jij weten hoe je goede backlinks kunt kopen en hoe wij van Webton jou hierbij kunnen helpen? Lees dan dit artikel.

Waar moet je rekening mee houden als je backlinks gaat kopen?

Als je backlinks gaat kopen, dan is het belangrijk dat je met een aantal punten rekening houdt. Koop je de verkeerde backlinks? Dan heeft dit een averechts effect. Let bij het aanschaffen van backlinks op de volgende punten:

  • Relevantie
  • Kwaliteit
  • Frequentie         

Relevantie betekent dat de backlinks die jij koopt betekenisvol zijn voor jouw website. Heb jij een website over sporten en bewegen? Dan kun je het beste kiezen voor backlinks die van websites komen die ook over sporten en bewegen gaan. Backlinks die niet relevant zijn voor jouw website kunnen ook van waarde zijn. Het is wel dan verstandig om alleen backlinks van hoge kwaliteit te kiezen.

Bij backlinks gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit. Probeer dus voor backlinks te kiezen die van goede kwaliteit zijn. Een goede kwaliteit backlink komt van een website die al een tijdje bestaat, die overzichtelijk is en die regelmatig wordt bijgehouden. Naast de kwaliteit is het ook belangrijk om voor een combinatie van do-follow en no-follow backlinks te gaan, dit komt namelijk het meest natuurlijk over.

Frequentie is iets dat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om linkbuilding. Frequentie betekent hoe vaak jij backlinks naar jouw website plaatst of laat plaatsen. Tegenwoordig kun je overal op het internet backlinks kopen. Deze backlinks worden dan vaak in enkele dagen geplaatst. Hierdoor kan het voorkomen dat je binnen een week ineens honderd backlinks krijgt en daarna een aantal weken niets. In dat geval merkt Google op dat de backlink frequentie niet natuurlijk is. Dit kan jouw website “strafpunten” opleveren. Ga jij backlinks kopen? Zorg dan dat je op een een natuurlijke manier backlinks verkrijgt. Laat bijvoorbeeld voor een langere periode een of twee backlinks per week plaatsen. Dit komt veel natuurlijker over en werkt het beste.

Hoe kom je aan backlinks zonder te betalen?

De eenvoudigste manier om aan dit soort links te komen is door ze te kopen. Maar de meest natuurlijke en goedkope manier is het zelf regelen van backlinks. Dit kun je doen door websites te benaderen die relevant zijn voor jouw website. Je kunt vragen om een blog te maken voor die website, waaronder een linkje naar jouw website wordt geplaatst. Op deze manier lever jij waarde aan de website, want je maakt een blog. In ruil voor deze blog krijg jij dan een linkje terug. Soms wordt dit ook tegen betaling gedaan, maar er zijn zeker gratis opties te vinden.

Ga jij blogs maken voor backlinks? Zorg er dan voor dat deze blogs de juiste keywords bevatten. Doe van tevoren een onderzoek naar de beste keywords en laat dit ook weten aan de website waarvoor je de blog schrijft. Zo kom je professioneler over en geef je nog meer waarde aan de andere website. Daarnaast komt dit ook ten goede voor jouw website, want door de juiste keywords wordt de blog vaker gelezen en komen meer mensen op jouw website terecht.

Wat zijn verkeerde backlinks?

Verkeerde backlinks zijn backlinks die van zogenaamde spamsites komen. Deze backlinks moet je te allen tijde vermijden, want deze backlinks werken averechts en kunnen er juist voor zorgen dat jouw website lager in Google komt te staan. Hoe kun je deze links vermijden? Door voor kwaliteit te gaan en door alleen backlinks te kopen bij erkende leveranciers. Vaak kun je online veel reviews vinden. Als je iemand ziet die honderd backlinks voor €5 aanbiedt, dan kun je ervan uitgaan dat deze backlinks niet van de beste kwaliteit zijn. Goedkoop is in dit geval altijd duurkoop.

De beste backlinks kopen?

Je weet nu waar je rekening mee moet houden als je backlinks wilt gaan kopen. Dan is het nu tijd voor actie. Wij van Webton verkopen relevante en sterke backlinks. Deze backlinks plaatsen wij op een zo natuurlijk mogelijke manier, waardoor het gewenste effect wordt bereikt. Aan de hand van diverse analyses vinden wij de juiste zoekwoorden die passen bij de backlinks. Wil jij de SEO van jouw website verbeteren? Kies dan voor onze links. Neem contact met ons op, dan helpen wij je snel verder. 

advertentie