Afbeelding
Foto door form PxHere

Banken mogen crypto bewaren voor hun klanten

30 juni 2021 om 15:17 Partnercontent

Wist je dat banken crypto van hun klanten mogen bewaren? Lees snel meer!

Wist jij al dat banken crypto van hun klanten mogen bewaren? Zo heeft het hoogst regulerende orgaan van Texas (Amerika), The Texas Department of Banking, naar buiten gebracht dat het banken is toegestaan om cryptocurrencies voor hun klanten te bewaren.
Er zijn in de VS veel verschillen tussen banken die door de statelijke overheden en de overheid worden gereguleerd. Staten hebben in de VS namelijk een eigen autonomie, wat ervoor zorgt dat het reguleren van het bankensysteem op staatsniveau van het federale niveau kan verschillen. Al eerder waren er banken op federaal niveau gemachtigd om cryptocurrencies voor klanten te bewaren, maar nu dus ook officieel in de staat Texas, aldus crypto insiders. Wij vertellen je meer over deze ontwikkeling in de VS en waarom dit ook positief is voor cryptocurrencies in de rest van de wereld. Lees snel verder voor meer informatie. 

Meer bevoegdheden banken

Banken hebben meer bevoegdheden en tegenwoordig zelfs de optie om private keys kopieën te bewaren. Ook kunnen banken een wallet bewaren van waaruit transacties kunnen worden gemaakt. Tevens kunnen er via deze wallet ook transacties worden ontvangen De banken dragen hierin de verantwoordelijkheid om de veiligheid van hun klanten te garanderen. Voor veel banken is het vestigingsklimaat in de staat Texas erg aantrekkelijk. Daarom heeft deze staat ook vrijwel het hoogste aantal banken. Enkel in Californië zijn meer banken gevestigd. Maar wat betekent dit precies voor cryptocurrencies in de VS en daarmee de wereld? Wij leggen het je hieronder uit.

Positief voor cryptocurrencies

Dat banken in de staat Texas ook hebben besloten cryptocurrencies van klanten in bewaring te nemen, is een positieve stap richting het reguleren en omarmen van cryptocurrencies in de VS. De VS heeft tevens een erg grote invloed op de globale financiële markten, wat betekent dat deze ontwikkeling dan ook zeker positief is voor cryptocurrencies. In de toekomst zullen cryptocurrencies dan ook niet meer weg te denken zijn in de financiële wereld. Dit maakt het investeren in cryptomunten zeker de moeite waard. Kortom, crypto is here to stay. Meer weten? Lees hier het laatste crypto nieuws en verdiep je meer in de cryptowereld. Je kunt natuurlijk ook meteen beginnen met in cryptomunten beleggen. Ook daarover kun je meer informatie vinden bij Crypto Insiders.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie