Afbeelding
Shutterstock

Organisaties bedanken personeel met leuke relatiegeschenken

26 juli 2021 om 10:54 Partnercontent

Het waren spannende maanden voor veel bedrijven. Waar het ene bedrijf te kampen had met een sterk omzetverlies, nam het aantal orders bij andere bedrijven juist sterk toe. Het leidde tot een toenemende werkdruk bij medewerkers, een grote vraag naar nieuw personeel, enzovoorts. Nu de zomermaanden aanbreken en het rustiger lijkt te worden bij veel bedrijven, bedanken zij hun medewerkers voor de getoonde inzet. Niet alleen om de orders te kunnen verwerken, maar ook vanwege het feit dat dit alles vanuit huis gedaan moest worden. Populair is een borrelpakket, bestaande uit bijvoorbeeld party prikkers, een zakje nootjes en een flesje wijn. Een welkome verrassing in deze nog altijd lastige tijd voor veel werknemers.

Tijd voor een feestje in de zomermaanden 

Met het borrelpakket bieden organisaties hun medewerkers de basis voor een gezellig zomers feestje in de eigen tuin. Naast een borrelpakket kan ook vlaggetjes bedrukken en opsturen een erg leuk idee zijn. Veel bedrijven hebben hier de laatste maanden al voor gekozen. De vlaggetjes, bijvoorbeeld in het oranje, sluiten daarnaast goed aan op het thema van deze zomermaanden: de Olympische Spelen in Tokio. Naast het bedrukken van vlaggetjes kan ook het bedrukken van bijvoorbeeld een aantal ballonnen erg leuk zijn. Voorzie ze van het logo van je organisatie, of laat er een persoonlijke boodschap op bedrukken. Het is je bedankje voor de inzet die je personeel getoond heeft in de afgelopen maanden.

Digitaal borrelen met de hele organisatie

Niet alleen kunnen personeelsleden zelf een feestje organiseren met het borrelpakket. Ook wordt het door veel organisaties gebruikt als een alternatief voor de fysieke borrel die vaak georganiseerd werd in de zomerperiode. Digitaal borrelen is ontzettend leuk, al is het logischerwijs niet hetzelfde als een borrel binnen het bedrijfspand. Het blijft lastig om elkaar te spreken, daar vaak dezelfde mensen het woord voeren. Het wordt als een van de nadelen van thuiswerken gezien. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende online tools, waarmee je in kleinere groepjes uiteen kunt gaan tijdens zo’n borrel.

Ook zakenrelaties verrast met relatiegeschenken 

Niet alleen het personeel van veel organisaties werd in de afgelopen periode verrast met een relatiegeschenk. Ook zakelijke partners kregen een kleinigheidje toegestuurd. Niet voor niets, want bedrijven hebben veel te danken aan hun relaties. Zo nam de vraag naar onderdelen voor het productieproces toe, of werd juist verlangd dat de betaaltermijn iets verruimd werd door leveranciers. Met name in de horeca- en evenementenbranche kregen bedrijven het zwaar, toen zij hun zaak plotseling moesten sluiten. Door de betaaltermijn te verruimen boden leveranciers hun afnemers iets meer lucht. Net als bij relatiegeschenken voor personeel, geldt ook voor de relatiegeschenken voor zakelijke relaties dat het erg leuk is om deze te personaliseren. Het toont dat organisaties moeite willen doen voor hun relaties.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie