Afbeelding
Foto door form PxHere

4 populaire verpakkingsmaterialen die je kunt laten bedrukken

26 juli 2021 om 13:11 Partnercontent

Met verpakkingsmateriaal voorzien van een eigen logo of ontwerp, kun je verpakkingen maken die jouw brand identiteit ademen. Wil jij dit ook bereiken met jouw verpakkingen? Dit zijn 4 voorbeelden van populair verpakkingsmateriaal.

1. Vloeipapier; de trend op het gebied van verpakkingsmateriaal

Vloeipapier is een relatief nieuw product op het gebied van verpakkingsmateriaal en daarom ook trendy. Het papier is licht doorzichtig. Je kunt producten inpakken in vloeipapier en in een verzenddoos leggen. Niet alleen de belevenis van uitpakken wordt hiermee beter, jouw product krijgt ook een luxere uitstraling. Jouw ontwerp wordt in een patroon op het papier gedrukt. Vloeipapier wordt geleverd in losse vellen, die verkrijgbaar zijn in diverse formaten. 

Wil je graag meer merkbekendheid? Dan kun je er aan denken om een extraatje mee te geven in je pakketjes. Laat hiervoor bijvoorbeeld pennen bedrukken met je logo en stuur deze mee. Vloeipapier bedrukken kan met een full color print. Zo heb je niet alleen ruimte voor je logo, maar ook voor afbeeldingen.

2. Lint met keuze uit wel 25 kleuren

Bedrukt lint kun je samenstellen naar wens. Zo heb je keuze uit ruim 25 kleuren, diverse diktes en kun je ook de afstand tussen de opdruk aangeven. Jouw logo, ontwerp of tekst wordt herhalend op het lint gedrukt. De bedrukking kan tot 4 PMS kleuren bevatten, dus ook geschikt voor logo’s met veel kleuren. Je bestelt het lint al vanaf 1 rol van minimaal 25 meter en tot wel 5000 meter.

3. Ronde stickers als sluitsticker

Ronde stickers zijn ideaal als sluitstickers voor verpakkingen. Je kunt ze tevens gebruiken als logo sticker om op je dozen te plakken. Ronde stickers geven een professionele uitstraling aan je pakketten. Ook ziet de consument in één oogopslag waar het pakketje vandaan komt. De stickers worden op rol gedrukt. Zo voorkom je dat je overal losse stickers hebt liggen. Ideaal bij de toonbank of in een magazijn.

4. 100% recyclebaar tape

Voor het sluiten van kartonnen dozen is ecologisch tape populair. Dit tape is 100% gerecycled en kan ook weer volledig gerecycled worden. Je kunt eigen ecologisch tape bedrukken met keuze uit twee verschillende breedtes. Ook heb je keuze uit de kleuren wit en kraft. Kraft is bruin van kleur en heeft ook een duurzame uitstraling. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je een duurzaam product verkoopt. De tape wordt full color bedrukt met een ontwerp naar keuze. De inkt die gebruikt wordt is op sojabasis. In plaats van duurzaam tape kun je natuurlijk ook voor regulier tape kiezen. Het voordeel hiervan is dat je o.a. uit meer kleuren kan kiezen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie