Afbeelding
Training werknemers

Belang van training en ontwikkeling voor werknemers

10 augustus 2021 om 16:09 Partnercontent

Training- en ontwikkelingsprogramma’s voor medewerkers zijn essentieel voor het succes van bedrijven over de hele wereld. Deze programma’s bieden niet alleen kansen voor het personeel om hun vaardigheden te verbeteren, maar ook voor werkgevers om de productiviteit van de werknemers te verbeteren en de bedrijfscultuur te verbeteren. Ontwikkeling van medewerkers is de voortdurende inspanning om de werkprestaties te verbeteren door middel van benaderingen zoals coaching, trainingssessies en leiderschapsbegeleiding. Training is een specifiek evenement dat nieuwe informatie of vaardigheden leert, vaak gegeven aan nieuwe of pas gepromoveerde werknemers. Beide zijn sleutelfuncties van het personeel van de onderneming, die doorgaans verantwoordelijk zijn voor de planning en uitvoering van deze inspanningen.

Training voor nieuwe verantwoordelijkheden

Of ze nu cross-training volgen om meerdere rollen te begrijpen of naar nieuwe functies gaan, werknemers kunnen zich voorbereiden op extra verantwoordelijkheden door middel van opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Trainings- en ontwikkelingsprogramma’s kunnen werknemers helpen de vaardigheden te leren die ze nodig hebben in hun huidige functies en leiderschapsvaardigheden en softwarekennis introduceren die ze in de toekomst nodig zullen hebben. Eén vorm van training, het leerlingwezen, stelt werknemers in staat om als stagiair te beginnen en door te stromen naar een hogere functie. 

Branche- en technologische updates

Trainings- en ontwikkelingsprogramma’s voor medewerkers kunnen medewerkers helpen op de hoogte te blijven van veranderingen in hun branche, zoals op het gebied van ethiek, veiligheid of kwaliteitsnormen. Ze kunnen het personeel ook nieuwe manieren van denken en werken laten zien, gebruikmakend van bijgewerkte technologie en processen en het opleiden van werknemers over cyberbeveiligingsbedreigingen. Het toepassen van deze nieuwe tools en praktijken in hun dagelijkse taken kan leiden tot betere resultaten voor werknemers - en hun werkgevers. 

Trainings- en ontwikkelingsprogramma’s kunnen werknemers helpen voort te bouwen op sterke punten en tekortkomingen aan te pakken die in hun prestatiebeoordelingen zijn vastgesteld. Deze beoordelingen bevelen vaak kennis of vaardigheden aan waarop een werknemer zich moet concentreren voor verbetering, en trainings- en ontwikkelingsinspanningen kunnen de werknemer helpen om aan die behoefte te voldoen. Trainings- en ontwikkelingsprogramma’s kunnen werknemers ook helpen gebieden te ontdekken waarin ze aanvullende opleidingsmogelijkheden en ondersteuning kunnen gebruiken.

Zachte vaardigheden ontwikkelen

Training- en ontwikkelingsprogramma’s voor werknemers kunnen de soft skills versterken die essentieel zijn bij het aanpassen aan veranderingen op het werk en in de samenleving. Training die voorbeelden van zachte vaardigheden belicht, zoals veerkracht, emotionele intelligentie en behendigheid in professionele omgevingen, kan een sfeer creëren die productiviteit en kameraadschap bevordert. Wil jij je meer ontplooien op de werkvloer en wil je hier optimaal kennis van opsteken? Lean six sigma green belt is dan een goede aanrader! 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie