Afbeelding
Opslagruimte

Dit moet je weten voordat je opslagruimte huurt in Haarlem

10 augustus 2021 om 17:03 Partnercontent

Als je binnenkort gaat verhuizen naar een ander huis in Haarlem dan kan het zo nu en dan handig zijn om opslagruimte te gaan huren. Hier kun je dan de spullen die je mee moet nemen tijdens de verhuizing even in opslaan. Als je hier zelf ruimte voor hebt dan is het huren van zo’n box natuurlijk overbodig, maar in veel gevallen is een opslagruimte huren in Haarlem toch een goed idee. Voordat je dit doet zul je eerst nog wel dit artikel moeten lezen met tips die je moet weten voordat je een opslagbox huurt. 

Toegang

Het is belangrijk om na te denken over hoe vaak je de unit moet bezoeken om er dingen in te doen of om juist items te verwijderen. Als je de unit niet regelmatig hoeft te gebruiken of totdat je klaar bent om deze te legen, kan het de moeite waard zijn om een faciliteit verder weg van je woonplaats te kiezen als de kosten daar lager zijn. Als je echter dingen opslaat die je vaak nodig hebt, is het logisch om een plaats dichter bij je woning te kiezen. Zorg ervoor dat je vraagt wanneer klanten toegang hebben tot hun units en of de faciliteit toegankelijk is op feestdagen. 

Onderzoek 

Neem de tijd om een paar faciliteiten te bekijken voordat je beslist welke je wilt gebruiken. Zoek een paar opties online en ga ze dan bezoeken. Stel vragen over temperatuurregeling, wanneer je toegang krijgt tot je opslagruimte en, misschien wel het belangrijkste, hoe ze je bezittingen veilig zullen houden. Hebben ze bijvoorbeeld 24-uurs videobewaking over de hele faciliteit of hebben ze speciale beveiligers? Welk type slot is vereist of beschikbaar voor de units? Houd ook rekening met de algehele netheid van de faciliteit en of het niveau van klantenservice aan je behoeften voldoet.  

Klein

Probeer de items die je wilt opslaan in de opslagruimte nauwkeurig te meten en kies de kleinst beschikbare eenheid waar deze spullen in passen. Dit bespaart je niet alleen geld, maar het zal ook de verleiding beteugelen om voortdurend meer aan de ruimte toe te voegen wanneer je wordt geconfronteerd met de beslissing om iets te behouden of weg te doen. Bedenk ook hoe je de spullen het meest efficiënt kunt opbergen. Dit kan betekenen dat je meubels uit elkaar haalt, een ladder gebruikt om dozen van de vloer tot aan het plafond te stapelen of een bank rechtop zet. 

Deadline

Geef jezelf een realistische deadline voor het huren van de ruimte. De meeste mensen laten hun spullen veel langer in de opslag dan ze dachten, . Het is gemakkelijk om het opruimen van de ruimte uit te stellen als je niet elke dag naar de inhoud hoeft te kijken. En dan, voordat je het weet, zijn er een jaar of twee verstreken en heb je duizenden euro’s uitgegeven om dingen op te slaan die je duidelijk niet nodig hebt. Dit zou natuurlijk zeker zonde van het geld zijn. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie