Afbeelding
Foto: Shutterstock

Drie soorten houten vloeren voor elk type huis

6 september 2021 om 15:24 Partnercontent

Modern, klassiek, vintage of landelijk: we hebben allemaal onze eigen woonstijl. Bij die eigen woonstijl, horen elementen, accessoires en meubels. Je wil natuurlijk dat het huis helemaal voelt als jouw plek. Dat begint vaak al bij de vloer. Er zijn tientallen soorten houten vloeren om uit te kiezen. Het aanbod van www.knulsthoutenvloeren.nl is bijvoorbeeld al zeer groot. Maar welke houten vloer past bij jou? Dat ontdek je hier.

Ga voor klassiek met parket

De parketvloer is de meest chique en klassieke vloer van de houten vloeren. Parket heeft vaak een relatief donkere kleur en past daarmee heel goed in een modern interieur. Maar ook een zachter, romantisch interieur kun je goed combineren met deze vloer. Parket is er in veel verschillende kleuren en afwerkingen. Het is vaak het duurste type houten vloer.

Onderhoud

Parket heeft ook een gebruiksaanwijzing. Onderhoud is geregeld nodig. Het is dus goed als je bijvoorbeeld elke dag even stofzuigt of veegt. Daarnaast moet je de vloer met nat reinigen, maar heel voorzichtig want parket neemt snel vocht op. Je wil dus niet te veel morsen want je kunt je vloer ruïneren. Parket is vaak niet geschikt voor vloerverwarming, maar er zijn absoluut uitzonderingen. Visgraat parket is een manier om de vloer wat extra leven in te blazen.

Laminaat

Laminaat is het goedkopere broertje van parket. Vaak bestaat een plank laminaat uit een aantal lagen waarvan alleen de bovenste echt hout is. De lagen eronder zijn kunststof, kurk of zelfs bamboe. Daarmee is laminaat vaak iets goedkoper maar heeft het toch die warme, unieke uitstraling van hout.

Laminaat past misschien minder goed in een modern interieur, al hangt dit zeer af van de kleuren en elementen in je woning en natuurlijk de kleur van de vloer. Dit type vloer is bovendien vaak wel geschikt voor vloerverwarming. Laminaat is soms echter minder duurzaam en de planken zijn in sommige gevallen dunner.

Een massief houten vloer

De massief houten vloer is vaak duurder dan het normale parket. Het is bovendien mogelijk met veel soorten vloeren en hout: massief parket, een massieve eikenhouten vloer en nog veel meer opties blijken al jaren razend populair. Massief hout gaat het langst mee en is ontzettend stevig.

Houd er wel rekening mee dat je vloer duur in aanschaf is. Onderhouden vraagt ook om enige aandacht bij massieve vloeren. Bij deze vloer is de bovenste afwerking nog belangrijker dan bij anderen. Het is dan ook aan te raden de vloer eens in de paar jaar opnieuw in wax of olie te zetten. Zo weet je zeker dat je dure vloer lang mooi blijft.

Alternatieven

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten vloeren om uit te kiezen. Op een website als www.knulsthoutenvloeren.nl kun je zien wat er allemaal mogelijk is. Voor elk budget is er een droomvloer te vinden!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie