Afbeelding
Foto: Théo Dorp - Unsplash

4 van de meest lastige spullen om te verhuizen

Partnercontent

Dozen inpakken, kasten deels demonteren en banken sjouwen, dat gaat de meeste mensen nog wel gemakkelijk af. Maar hoe pak je dat aan met de onderstaande onhandige items? Dit zijn namelijk 4 van de lastigste spullen om te verhuizen. 

De volgende objecten vragen namelijk iets meer hulp en uitleg tijdens het vervoeren naar je nieuwe stekkie.

1. Kunstwerken en servies

Niet omdat het onhandig tillen of zwaar is, maar simpelweg omdat het kostbaar en vooral heel breekbaar kan zijn. Pak je kunstwerken, erfstukken, je mooie porselein en je keramiek dus heel zorgvuldig in. Misschien heb je eerder al eens een tip gelezen om servies in handdoeken of theedoeken in te pakken omdat je hiermee ruimte bespaart, toch kun je dat met je kostbare stukken misschien maar beter niet doen. Kies het zekere voor het onzekere en verpak je kunstwerken en servies met bubbeltjesplastic.

En je schilderijen? Pak deze ook stevig in en vervoer ze in een krat. Verhuis je met behulp van een verhuisbedrijf? Dan kun je het vervoer en inpakken van deze kostbare stukken beter aan hen overlaten. Zij weten exact hoe ze hier zorgvuldig mee om moeten gaan. En ze zijn verzekerd tegen ongelukjes, ook wel een fijn idee.

2. Fitnessapparatuur

Fijn zo’n privé gym aan huis, maar volgens verhuisbedrijven is fitnessapparatuur één van de lastigste objecten om te verhuizen. Ze zijn doorgaans ontzettend zwaar en onhandig te tillen. En dan moeten ze vaak ook nog een trap of twee af.

Maar één ding is zeker: als dit je is gelukt heb je er een grotere work-out op zitten dan wanneer je je fitnessapparatuur gebruikt.

3. Piano’s          

Een piano is wat ons betreft echt een aanwinst in huis. Het is een prachtig instrument om te zien én om te horen. Maar wat verhuizen betreft kan dit wel voor wat hoofdpijn en rugpijn zorgen. Het is dan ook niet zo gek dat veel verhuisbedrijven in Nederland op hun website een aparte websitepagina hebben met informatie over hun diensten om piano’s te vervoeren. Overigens zit er wel verschil in het soort piano dat je wil verhuizen. Een gewone buffetpiano is evengoed zwaar, maar met wat sterke spierbundels goed te tillen. Heb je een vleugel staan, dan kun je maar beter direct een verhuisservice inschakelen. Zowel voor het behoud van je rug als van je instrument is dit het beste!

4. Aquaria

Aquaria zijn ook niet altijd even makkelijk om te verhuizen. Allereerst moet je natuurlijk de inhoud – de vissen, het water, de plantjes en de decoratie – eruit halen. Maar vergis je vooral ook niet over het aquarium zelf. Deze kunnen niet alleen ontzettend zwaar zijn, maar ook heel fragiel. Genoeg bubbeltjesplastic inslaan dus!

advertentie