Afbeelding
Foto door form PxHere

Auto huren: hoe zit het met de verzekering?

17 september 2021 om 07:25 Partnercontent

Bij een auto huren komt veel kijken. Neem nu de verzekeringen die je moet afsluiten. Hoe zit dit precies? Lees snel verder voor het antwoord.

Wel of geen autoverzekering van het verhuurbedrijf?

Het heeft geen zin om de autoverzekering van het verhuurbedrijf te nemen als je jouw eigen verzekering thuis kunt nemen. Als je echt bezorgd bent over het risico van ongevallen met jouw auto terwijl je rijdt in het buitenland, dan kun je de autoverzekering van het verhuurbedrijf te nemen, maar neem niet alleen de huurautoverzekering omdat het goedkoop is. Dit heeft namelijk geen tot weinig zin. Als je in het buitenland rijdt, dan moet je uiterst voorzichtig zijn. Dit komt omdat sommige autoverzekeringprogramma’s meer geschikt zijn voor het rijden op een bepaalde plaats dan het rijden in een andere plaats. Niet elk huurprogramma kan de nodige dekking bieden, dus zorg altijd voor een goede eigen verzekering, als je je deze kunt veroorloven.

Huurauto verzekering in het buitenland

Misschien heb je niet de luxe van het nemen van jouw eigen verzekering. Er zijn veel mensen die niet het geld hebben om hun eigen autoverzekering te nemen voor het rijden in het buitenland. Daarom nemen ze de huurautoverzekering als ze rijden in het desbetreffende land.

Eigen verzekering

Je kunt ervoor kiezen om jouw eigen verzekering te nemen, maar je moet een kijkje nemen op de polis. Over het algemeen nemen mensen de huurauto verzekering omdat de prijs van de verzekering veel minder is dan de prijs van het nemen van een aparte autoverzekering. Er zijn veel gevallen waarin dit niet waar is, dus wees voorzichtig en verdiep je in de polis.

Plan je reis zorgvuldig

Wil je een huurauto, bijvoorbeeld om een mooie stad te ontdekken? Autoverhuurbedrijven willen niet dat je vastzit in een strak schema. Zij willen dat je zo veel mogelijk doet, als je jouw vakantie wilt maximaliseren. Dat is waarom zij de diensten aanbieden. Je moet jouw reizen echter wel goed van tevoren plannen. De planning zal je wat tijd en geld besparen. Planning is een vitaal onderdeel van de vakantie om jouw vakantietijd efficiënt te gebruiken. Door huurauto’s te vergelijken bij EasyTerra maak je in elk geval al een goed begin.

Hotels op luchthavens

Sommige diensten kunnen ook de hotelarrangementen regelen. Er is een ruime keuze aan hotels op luchthavens. Het zijn bijvoorbeeld bijna altijd de mooiste hotels die je kunt vinden in de stad die je bezoekt. Als je een meer rustiek gevoel wilt, bezoek dan een landelijk gebied waar de weinig tot geen hotels zijn. Op sommige plaatsen kun je gebruik maken van de luchthaventerminal, waardoor je wellicht geen auto nodig hebt.

Hotel en huurauto combineren

Als je weinig tijd en weinig geld hebt, huur dan een auto, maar loop bijvoorbeeld van de terminal naar je hotel. Dat is efficiënt. Het is ook een goede manier om wat geld te besparen. Wil je weten welke huurauto’s er zoal zijn? Kijk en vergelijk dan eens bij EasyTerra. Om heel efficiënt te zijn, kun je bij sommige maatschappijen het hotel en de huurauto combineren. Dat wil zeggen dat je een auto huurt en daarna een hotelovernachting neemt. Dit kan de kosten een beetje drukken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie