Afbeelding
Foto door form PxHere

Creatieve hobby voor volwassenen: wat zijn de mogelijkheden?

23 september 2021 om 16:37 Partnercontent

Is het tijd voor iets anders dan TV kijken, Netflixen, bankhangen en je vervelen? Start dan met het uitvoeren van een creatieve hobby. Je hebt enorm veel keuze als het gaat om creatieve hobby’s, maar welke hobby past nou bij mij? Wij lichten drie leuke hobby’s toe die voor speciaal voor volwassenen geschikt zijn.

1. Schilderen op nummer

We trappen af met een welbekende hobby: schilderen. Je kunt schilderen met acrylverf, olieverf en zelfs met scheerschuim, maar wist je dat je ook kunt schilderen met nummertjes? Het schilderen op nummer is tientallen jaren bedacht door Dan Robbins. Hij kwam op dit idee toen hij in 1949 werkte voor een bedrijf in Detroit. Zijn opdracht was om een leuke hobby te verzinnen voor volwassenen. Dit kwam vooral voort uit het feit dat Amerikanen een bezigheid moesten hebben na de Tweede Wereldoorlog.

Vandaag de dag heb je enorm veel keuze uit diverse motieven. Zo heb je de mogelijkheid om een schilderen op nummer eigen foto te bestellen of te kiezen voor een dieren canvas. Zodra je een canvas hebt besteld, ontvang je genummerde potjes verf en een canvasdoek vol met nummertjes erop. Zoek een nummertje naar keuze en zoek vervolgens het juiste potje verf erbij. Wanneer je alle nummertjes hebt geverfd, ontstaat er een prachtig schilderij. Ook ontvang je bij deze pakketten ook penselen, zodat je hiervoor niet specifiek naar een hobbywinkel hoeft te gaan.

Het schilderen op nummer volwassenen assortiment is vaak speciaal uitgekozen voor volwassenen en bevat canvassen met een gemiddelde tot moeilijke moeilijkheidsgraad. Bij deze hobby train je ook nog eens je concentratievermogen, omdat je soms kleine vakjes moet beschilderen en je na twee uur nog aan je canvas zit te werken.

Waar kan ik schilderen op nummer kopen?

Om je op weg te helpen hebben wij twee webshops gevonden waar je schilderen op nummer pakketten kunt bestellen en deze ook nog eens te volgende dag in huis hebt. Dit is net zo handig als je snel wilt beginnen aan je kunstwerk. Deze twee webshops hebben wij beoordeeld op reviews en de uiterlijk van de website en zijn in dit geval:

    1.   Painting Expert      
    2.   Swynk.

Om meer informatie te vinden over hoe je moet schilderen en welke pakketten je kunt kopen, raden wij je aan één van deze twee websites te bezoeken.

2. Potten bakken

Een andere leuke hobby om te doen is potten bakken. Zo kun je het bakken van potten opdelen in twee fases: het maken van de pot en het versieren hiervan. Zodra je klaar bent met het versieren heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een plant in te pot te stoppen en deze op een mooie plek te bewaren in huis.

Wil je voor de eerste keer potten bakken? Dan raden wij aan om eens een cursus potten bakken te doen bij jou in de omgeving. Als je niet weet of je deze hobby vaker wil gaan doen, is het verstandig om het eerst een keer uit te proberen, aangezien de kosten voor de machines erg hoog zijn.

Heb je een cursus op het internet gevonden? Wacht dan niet langer en nodig familieleden of je vriend(innen) uit om samen deze leuke hobby uit te voeren. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe gezelliger het zal zijn.

3. Diamond painting

Diamond painting is vergelijkbaar met schilderen op nummer, maar in plaats van verf en penselen gebruik je nu ronde of vierkante diamantjes. Deze diamantjes plaats je eenvoudig met een diamond painting pen op het canvasdoek. Zodra je klaar bent, heb je net zoals bij schilderen op nummer, een prachtig motief dat je kunt ophangen aan de muur. Een leuk cadeau is het bestellen van een diamond painting eigen foto. Deze kun je, net zoals bij het schilderen op nummer, bestellen bij Painting Expert en Swynk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie