Afbeelding
Stapelbed

Inspiratie voor het inrichten van een kinderkamer

15 november 2021 om 07:04 Partnercontent

Een kinderkamer is soms best lastig om in te richten, zo vinden veel ouders. Aan de andere kant is de kinderkamer juist de perfecte ruimte om je creativiteit eens de vrije loop te laten. Je kan leuke behangetjes uitproberen, kunt lekker vrolijke kleuren gebruiken en ook bij een kinderbed kun je behoorlijk wat kiezen. Om het je wat makkelijker te maken gaan we hieronder kijken naar tips en inspiratie voor een mooie kinderkamer.

Denk eerst aan de kleur

Vroeger was het vaak zo dat een jongenskamer blauw was en een meisjeskamer roze. Dat is tegenwoordig al lang niet meer zo. Je kunt met kleuren alle kanten op. Dat is fijn, want je moet nogal een hoop onderdelen uitkiezen en daarbij ook letten op de kleur. Denk aan verf, aan behang, meubelstukken, een dekbedovertrek en decoratie voor aan de wanden. Juist met deze dingen maak je een kinderkamer uniek en mooi. Het is dan belangrijk om eerst na te denken over het kleurenpalet, zodat alles bij elkaar past. Je kunt gaan voor een minimalistische Scandinavische look waarbij veel lichte tinten en hout naar voren komen. Of je gaat voor een stoere kinderkamer met fellere kleuren, of wellicht meer voor een vintage thema.

Behang

Met behang kun je daarnaast alle kanten op. Je kunt de kamer een hele andere look geven met een vrolijk behang. Of je maakt een statement met een behang met illustratie, bijvoorbeeld uit een tekenserie of kinderboek. Deze zijn online heel veel te vinden

Decoratie aan de wand

Bij elke inrichting is wanddecoratie van belang en dat is bij een kinderkamer niet anders. Je kunt er mooie spullen kwijt, zoals bijvoorbeeld een favoriete knuffel van je kind. Of je gaat voor mooie kleertjes, die hoef je immers niet altijd weg te stoppen, of je gaat voor een mooie tekening. Je kan hierbij gebruik maken van een wandplank, een gespannen lijn of bijvoorbeeld een wandrek. Het is extra leuk om zelf de wanddecoratie voor de kinderkamer te maken, misschien zelfs wel samen met je kind.

Mooie kinderbedden om het af te maken

Slapen is voor iedereen belangrijk en kinderen zijn daar natuurlijk geen uitzondering op. Dat weten ouders natuurlijk ook, en dus een goed kinderbed heel belangrijk. Nou moet dat niet alleen comfortabel zijn, maar er ook mooi uitzien. Dat vinden kinderen belangrijk en vaak slapen ze daardoor ook direct beter. Denk bijvoorbeeld aan een handig stapelbed. Stapelbedden komen vaak voor bij slaapkamers waar meerdere kinderen slapen, maar kan ook prima bij één kind. In dat geval is het dan overigens vaak een hoogslaper. Dit geeft meer ruimte en vaak vinden kinderen het heel leuk om ‘hoog’ te slapen. Ideaal dus.

Denk aan de veiligheid

Bij een kinderkamer is veiligheid natuurlijk ook altijd van groot belang. Hoe jonger het kind hoe meer je hierop moet letten. Hoe dan ook zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden of op zijn minst aan moet denken. De belangrijkste hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Dek de stopcontacten af zodat je kinderen hier geen last van hebben, dit kan bijvoorbeeld met stopcontactbeveiligers en raambeveiligers.
  • Beveilig zo nodig de kastdeuren met kinderbeveiliging, bijvoorbeeld wanneer er bepaalde spullen in liggen. Het is natuurlijk nog beter om deze niet in kinderkistjes te bewaren.
  • Houd meubels weg van het raam, zodat je kinderen hier niet in kunnen klimmen en dan vallen.
  • Denk bij jonge kinderen aan een traphekje bij de trap, zodat ze hier niet vanaf kunnen vallen.
  • Laat geen loshangende snoeren of koorden zomaar hangen. Je kind kan hierin namelijk stikken. Denk dan aan bijvoorbeeld gordijnen of snoeren van apparaten.
  • Zorg voor een rookmelder, voor de brandveiligheid.
  • Let bij eventuele planten op het feit dat ze niet giftig zijn.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie