Afbeelding
Foto: Pixabay

Last van rioolproblemen? Een ontstoppingsbedrijf helpt

24 november 2021 om 15:55 Partnercontent

Heb je last van een rioolprobleem, zoals een verstopte afvoer of een lekkende leiding, dan is het verstandig om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Een ontstoppingsbedrijf kan diverse rioolproblemen verhelpen. Wist je dat je zo’n bedrijf ook in kunt schakelen wanneer je last hebt van een rioollucht in huis, of wanneer je rioolvliegjes aantreft? Dit soort klachten zijn vaak symptomen van een groter probleem of schade aan het riool en de leidingen. De kundige monteurs van Michel Doorn Rioolservice B.V. kunnen dat probleem achterhalen en snel verhelpen. Zo zijn zij in staat een stankdetectie uit te voeren en kunnen ze de oorzaak van ongedierteplagen zoals rioolvliegjes snel achterhalen.

Een verstopte afvoer

Is je afvoer of toilet verstopt, dan ben je misschien snel geneigd om zelf huis-tuin-en-keukenmiddeltjes in te schakelen om de verstopping te verhelpen. Dit is in veel gevallen niet verstandig. Door zelf aan de slag te gaan richt je al snel meer schade aan dan je denkt. Je hebt nu eenmaal niet de vakspecifieke kennis en apparatuur in huis om zo’n verstopping snel en veilig op te lossen. Wacht dan ook niet te lang met het inschakelen van een ontstoppingsbedrijf. De monteurs van Michel Doorn kunnen een verstopping al binnen een half uur oplossen.

Een rioolvliegjesplaag verhelpen

Heb je rioolvliegjes in huis, dan wil je daar snel van af. Je herkent rioolvliegjes (of motmuggen, zoals ze ook genoemd worden) aan hun donkere vleugels en harige lijfjes. Deze vliegjes leven graag op vochtige plaatsen waar veel dood organisch materiaal is om te eten, zoals in onze riolen. Vind je ze in huis, dan is dat een teken dat er ergens een leiding is gaan lekken. Ook kan het betekenen dat een afvoer verstopt begint te raken. Omdat rioolvliegjes op onhygiënische plekken leven, is het niet prettig ze in huis te hebben. Ze kunnen ziektekiemen verspreiden en uitgroeien tot een ware plaag. Een ontstoppingsbedrijf kan de oorzaak van de plaag snel achterhalen en de achterliggende rioolproblemen oplossen. Daarmee zullen de rioolvliegjes ook snel verdwijnen.

Ook bij een septic tank ondersteunt een ontstoppingsbedrijf

Is jouw afvoer aangesloten op een septische put? Ook dan kan een ontstoppingsbedrijf zoals Michel Doorn je van dienst zijn. Een septic tank is een waterzuiveringssysteem dat in Nederland nog sporadisch wordt gebruikt. Het afvalwater uit toiletten, douches en andere afvoeren komt in de septic tank terecht en wordt daar gezuiverd. Het is belangrijk de septic tank op tijd te laten legen. Wanneer die geleegd moet worden is van verschillende factoren afhankelijk, zoals de mate van gebruik en de grootte van de tank. Een ontstoppingsbedrijf kan je septic tank gemakkelijk legen en wanneer nodig reinigen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie