Afbeelding
Foto: Pixabay

Uitgebreide dekking UnitedConsumers wordt gewaardeerd

7 december 2021 om 07:21 Partnercontent

Net als andere Nederlandse verzekeraars, introduceerde ook UnitedConsumers haar nieuwe zorgverzekering voor 2022. De zorgverzekering wordt positief ontvangen, met name door de groep dertigplussers. Zij waarderen de uitgebreide dekking van de nieuwe zorgverzekering van UnitedConsumers, welke daarnaast tegen een scherpe premie wordt aangeboden. Met een premie van 114,90 euro per maand, behoort UnitedConsumers tot de goedkoopste verzekeraars voor het nieuwe jaar.

Dekking die aansluit op uw zorgbehoefte

Standaard wordt de zorg die door gecontracteerde partijen aangeboden wordt voor 100% gedekt door UnitedConsumers. Het consumentencollectief dekt zorg bij niet-gecontracteerde partijen voor 65%. Nederlanders hechten waarde aan de mogelijkheid om hun verzekering zo goed mogelijk aan te kunnen laten sluiten op de zorgbehoefte die zij hebben. Sluit bijvoorbeeld een aanvullende tandartsverzekering af, of kies voor een verzekering die behandelingen bij de fysiotherapeut dekt. Net als de basisverzekering, worden ook deze aanvullende verzekeringen tegen een scherpe premie aangeboden. Bepaal voor het nieuwe jaar, welke zorg u nodig verwacht te hebben in 2022. 

Eigen risico verhogen voor korting op premi

Verzekeraars bieden verzekeringnemers de mogelijkheid hun eigen risico vrijwillig te verhogen. Eerder werd al bekend, dat het eigen risico gelijk is gebleven aan het eigen risico in 2021: 385 euro op jaarbasis. U kunt het eigen risico verhogen tot een bedrag van 885 euro per jaar, wat u een financieel voordeel van circa 20 euro per maand oplevert. Houd er echter rekening mee, dat u bij een vrijwillig eigen risico van 885 euro mogelijk een groot deel van de benodigde zorg zelf betaalt. De zorgkosten worden eerst van uw eigen risico afgeschreven. Dit geldt overigens niet voor alle zorgkosten. Een uitzondering hierop zijn bijvoorbeeld de kosten voor een bezoek aan de huisarts. 

Overstapseizoen verzekeraars loopt tot 1 januari

Consumenten hebben tot 1 januari van het nieuwe jaar om over te stappen naar een andere verzekeraar. U heeft hierbij de mogelijkheid om de huidige verzekering op te zeggen voor het eind van het jaar. In dat geval heeft u nog een maand langer, tot en met 31 januari, om over te stappen. Door tijdig te beginnen met het vergelijken van verzekeringen, vindt u een basisverzekering die op uw zorgbehoefte aansluit.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie