Afbeelding
Foto: Pexels

Alle reistrends voor 2022 op een rijtje

Partnercontent

Het begin van het nieuwe jaar is voor veel gezinnen hét moment om alvast na te denken over de reizen die men dit jaar wil maken. Wordt het opnieuw een vakantie in eigen land? Kies je voor de verre reis, waar je jaren geleden al over droomde? In dit artikel vind je alle reistrends voor 2022! Niet alleen zijn er trends op te merken in de bestemmingen waar Nederlanders voor kiezen. Zo valt bijvoorbeeld ook op, dat men de systeemcamera de laatste jaren vaker thuislaat en vertrouwt op de kwaliteit van de camera in de smartphone. Vergeet vooraf niet een bijpassend iPhone- of bijvoorbeeld Samsung S22 Ultra hoesje te kopen! Het beschermt het toestel tegen schade. De smartphone wordt ook veelvuldig gebruikt voor het navigeren tijdens de vakantie, het opzoeken van informatie over bezienswaardigheden, enzovoorts.

Eindelijk tijd voor de droomreis die je al jaren wilde maken

Veel mensen hebben een aantal bestemmingen, waar zij tenminste één keer in hun leven geweest willen zijn. Denk aan bestemmingen als Bali, de Verenigde Staten of bijvoorbeeld Australië. Niet alleen moet je de tijd hebben voor een dergelijke reis; de reizen zijn vaak ook behoorlijk prijzig. Uit recent onderzoek van ING blijkt dat Nederlandse huishoudens hun vakantiegeld de laatste twee jaar, sinds de uitbraak van de pandemie, voornamelijk hebben gespaard. Dit betekent dat zij in 2022 voldoende budget hebben voor de verre reis die zij altijd al wilden maken. Reisbureaus merken dat de vraag naar verre reizen voor 2022 fors is toegenomen.

Wellness als belangrijk onderdeel van de vakantie

Niet iedereen kiest voor een verre reis. Er zijn ook veel vakantiegangers die voor een vakantie binnen Europa kiezen, waarbij wellness centraal staat. De afgelopen jaren hebben ons laten zien, dat het belangrijk is goed voor jezelf te zorgen. Iedereen kent wel een collega die overspannen thuis kwam te zitten tijdens de pandemie. Wellness biedt de ontspanning die men zoekt. Populair is onder meer het hotel of vakantiehuisje met een jacuzzi. Ook de vakantieparken met saunafaciliteiten zijn in trek bij Nederlandse toeristen.

Op vakantie met de hele familie

Een derde trend die opvalt: men boekt vakanties voor de hele familie! Vergelijkbaar zijn de vakanties voor vriendengroepen. In de afgelopen twee jaar bleek het vaak lastig te zijn om in een grote groep af te spreken. De vakantieperiodes in 2022 worden gebruikt voor een reünie met de mensen die je te lang niet gezien hebt. Populaire bestemmingen voor deze groepsvakanties zijn steden als Barcelona en Rome, maar bijvoorbeeld ook de eilanden Ibiza en Tenerife. Je vindt er een groot aantal vakantiehuizen, die plek bieden aan al snel vijftien tot twintig personen.

Vakantie met de trein in plaats van auto

Tot slot kiest men vaker voor een duurzame manier van reizen. De auto en het vliegtuig laat men links liggen; we gaan massaal op pad met de trein! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat reizigers duurzaamheid en specifiek de belasting van het milieu door hun reisgedrag belangrijker zijn gaan vinden. 

advertentie