Afbeelding
Foto De Koffie Jongens

Hervulbare koffiecups, recyclebare, of toch biologisch afbreekbaar?

Partnercontent

Wist je dat ook koffiedrinken tegenwoordig hartstikke duurzaam kan? Toch kan het lastig zijn te weten welk alternatief écht goed is voor de wereld om je heen. In plaats van wegwerpkoffiecups kun je kiezen voor duurzame alternatieven, zoals hervulbare cups die je vaker kunt gebruiken, recyclebare koffiecups en koffiecups die biologisch afbreekbaar zijn. Maar welke van deze opties komt als beste uit de bus? In dit artikel zetten we deze drie opties voor je op een rijtje. Daarmee kun je vervolgens een goed overwogen keuze maken!

Recyclebare of hervulbare cups

Hervulbare koffiecups kun je vaker gebruiken, maar dan moet je ze zelf wel eerst opnieuw vullen met gemalen koffie. Het scheelt afval, maar kost meer moeite dan wegwerpcups. Ook moet je speciale koffie in huis halen, die net weer even fijner gemalen is dan de koffie die je in de supermarkt koopt. Koffie in afgesloten koffiecups blijft langer goed dan in een geopende zak, waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van hervulbare cups. En dan zijn er recyclebare cups, die je na gebruik inlevert zodat er weer nieuwe Espresso-koffiecups van gemaakt kunnen worden. Het voordeel is dat er weinig materialen verloren gaan, maar het nadeel is dat er ook bij het inzamelen, transporteren en recyclen van de cups uitstoot vrijkomt. Net niet zo duurzaam als je zou willen, dus.

Kies liever voor afbreekbaar

Als laatste bestaan er biologisch afbreekbare koffiecups, zoals die van De Koffiejongens. Die cups zijn gemaakt van afbreekbare materialen zoals mais en suikerriet, in plaats van van plastic en aluminium. Dat betekent dat je ze na gebruik in de groene bak kunt gooien. De koffiecups vergaan in een composteringsinstallatie al sneller dan een bananenschil, waardoor de koffieprut ook gecomposteerd kan worden. Dat levert een mooie soort compost op waar vervolgens weer planten van kunnen groeien!

Biologisch afbreekbare koffiecups

Niet alleen de koffiecups van De Koffiejongens zijn duurzaam, maar de hele keten houdt rekening met zowel de koffieboer als de ecologische voetafdruk van de producten. Elke bestelling wordt verpakt in duurzaam karton en zoveel mogelijk met de fiets afgeleverd. Ze komen dus al snel als beste uit de bus wanneer het aankomt op groene koffiecups! Het is een goed alternatief op wegwerpcups, en de groenste keuze van de alternatieven. En, ook niet geheel onbelangrijk: de koffie is ook uit biologische koffiecups hartstikke lekker!

advertentie