Afbeelding
Photo by Alexa Williams on Unsplash

Opvallen met drukwerk: zo doe je dat!

14 februari 2022 om 15:38 Partnercontent

Er zijn ontzettend veel manieren om reclame te maken voor je bedrijf. Dit is een stuk ingewikkelder geworden met de opkomst van sociale media en het internet. Daarom kan het voor sommige bedrijven erg lastig zijn om te bedenken op welke manier ze reclame moeten maken. Het kan zelfs een beetje overweldigend voelen. Er zijn zoveel manieren waarop tegenwoordig geadverteerd kan worden, dat we de draad kwijtraken. Toch is het niet lastig om een goede manier van reclame maken te vinden voor jouw onderneming. Het uitvoeren van de reclame is in de meeste gevallen ook erg makkelijk.

Adverteren met stickers?

Stickers zijn misschien niet de eerste optie waar je aan denkt bij het maken van reclame. Toch is niets minder waar. Stickers kunnen heel belangrijk zijn bij het maken van reclame. Voor goede reclame stickers, is het belangrijk dat je je eigen stickers ontwerpt. Deze stickers bestellen, is namelijk niet duur. 

Je kunt de stickers overal voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de iets grotere stickers die op bedrijfswagens en muren in het gebouw kunt hangen. 

Maar ook de iets kleinere stickers zijn erg handig, want deze kun je weggeven of plakken op pakjes of enveloppen. Ook kunnen ze gemakkelijk uitgedeeld worden op bijvoorbeeld een beurs of evenement. Je kunt makkelijk kleine stickers bestellen door een etiket op rol te kopen. Deze kleinere stickers kun je makkelijk gebruiken bij bijvoorbeeld het versturen van brieven of kerstkaarten.

De toekomst van online adverteren

Het maken van reclame is een stuk lastiger geworden met de komst van sociale media en het wereldwijde gebruik van internet. Waar vroeger online adverteren alleen voor de voorlopers was, is online reclame maken nu onmisbaar geworden. Maar waar start je met adverteren? De basis ligt in het hebben van een sociale media-pagina en een website. Op sociale media en via Google kunnen klanten je vinden en bereiken. Zorg ervoor dat de website en jouw sociale media heel duidelijk en netjes zijn. Het is daarom verstandig dit uit te besteden aan een extern bedrijf. Je wilt immers geen gedateerde website. 

Nadat je een website en social mediapagina gemaakt hebt, is het enorm belangrijk om gevonden te worden. Om als bedrijf makkelijker gevonden te worden, kun je de teksten voor sociale media en jouw website, door een extern bedrijf laten maken. Deze teksten bevatten zoekwoorden die gelinkt worden aan jouw bedrijf, waardoor mensen die gericht zoeken op jouw product of dienst jouw bedrijf online snel kunnen vinden. 

Lokaal begint het!

Hoewel online adverteren enorm belangrijk is, zijn de ouderwetse manieren van reclame maken nog steeds erg handig en relevant. Voor veel bedrijven is het ontzettend belangrijk om lokaal bekend te zijn, want de meeste klanten komen uit de regio. Voorbeelden hiervan zijn horecazaken of dienstverleners. Om lokaal bekendheid te krijgen, is het belangrijk dat er mond-tot-mond-reclame gemaakt wordt. 

Dit effect kun je bereiken door te adverteren in lokale kranten, radio of televisie. Aan adverteren hangt een prijskaartje, maar het geeft vaak wel nieuwe klanten. 

Deze nieuwe klanten kunnen hun goede ervaringen delen met anderen, die vervolgens ook weer klant worden.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie