Afbeelding
Foto: Pexels

Je goed kleden begint bij de basis

28 februari 2022 om 14:14 Partnercontent

We gaan er weer meer op uit met zijn allen. We mogen weer en we gaan er van genieten. Wat vroeger heel normaal was, voelt nu als een feestje. Samenwerken met collega’s, een borrel na het werk, een netwerkbijeenkomst, en uitgaan bijvoorbeeld naar een pretpark, bioscoop, zwembad, theater, wedstrijd of de kroeg.  Allemaal zaken die we opnieuw mogen gaan ontdekken. En in deze nieuwe lente is het daarom ook de hoogste tijd om je kledingkast eens goed door te spitten en te bekijken of je bij al die gelegenheden nog een beetje fris en fruitig voor de dag kunt komen. 

Nu denk je in eerste instantie misschien niet aan het vervangen van je onderkleding. Je denkt aan nieuwe overhemden, blouses, een goede jeans of nette kleding voor je werk. Maar de basis onder al die kleding is toch echt je ondergoed. Het is helemaal geen overbodige luxe om ook daar wat tijd en aandacht aan te besteden. En bijvoorbeeld wat extra te investeren in nieuwe en duurzame heren boxershorts. Omdat anderen je ondergoed, als het goed is, niet zien, vinden veel mensen het niet zo nodig er veel geld voor uit te geven. Maar daarmee doen ze zichzelf eigenlijk tekort. Want als je ondergoed niet lekker zit, kun je daar de hele dag door veel last van hebben. 

Ondergoed zit direct tegen je huid. Dus als de stof niet prettig aanvoelt kan dat veel irritatie opleveren. Maar ook de pasvorm is van belang. Ondergoed dat te wijd, te strak, te warm, te kort, kriebelig of juist te glad is, moet je gewoon meteen als je het weer uittrekt in de prullenbak gooien en niet in de was om te voorkomen dat je een week later met hetzelfde ongemak te maken krijgt. Stof en model van je ondergoed spelen mee bij hoe lekker jij in je tweede vel zit. 

Het is ook niet helemaal waar dat je ondergoed niet ziet. Hoe de rest van je kleding valt  heeft wel degelijk ook te maken met wat je eronder draagt. Draag je voor je werk een overhemd of een pak dan is een goed zittend ondershirt een aanwinst. En als je je comfortabel voelt in je ondergoed dat het vocht van je lichaam absorbeert en zorgt voor een goede temperatuurregeling en gewoon goed aanvoelt, dan voel je je zekerder en straalt dat ook uit. 

Bij de Olympische Spelen hebben we kunnen zien hoeveel verschil een goed zittend schaatspak uit kan maken voor de sporter die er zijn rondjes in moet rijden. Nu gaat het in jouw werk misschien niet om honderdsten van seconden, maar ook jij wilt op de toppen van je kunnen presteren en je kleding speelt daarbij zeker een rol. En wat dacht je van het belang van er goed uitzien als je op date gaat? Dan wil je al helemaal lekker voor de dag komen en er zeker van zijn dat je bovenkleding, maar uiteindelijk ook je onderkleding de goedkeuring van je date kan wegdragen.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie