Afbeelding
Foto: Pixabay

Wat is Bitcoin Stof Aanval?

2 maart 2022 om 08:18 Partnercontent

De meeste mensen denken dat blockchain-technologie veilig is omdat het cryptografische wortels heeft. De crypto markt heeft echter veiligheidsproblemen. Een stof aanval of dusting is een mysterieus en veel voorkomend veiligheidsprobleem voor virtuele valuta zoals Bitcoin. Hackers voeren deze red-hat strategie uit om een crypto portefeuille en zijn eigenaars te de-anonimiseren. 

In de loop der jaren hebben mensen zich tot cryptomunten gewend in de veronderstelling dat ze veiliger zijn dan traditioneel geld. Bitcoin is een van de meest gebruikte virtuele munteenheden. De stijgende populariteit ervan heeft landen als China ertoe aangezet het hard aan te pakken en hun eigen digitale geld te ontwikkelen. Momenteel kunnen mensen de Digitale Yuan verwerven via platforms zoals de Bitcoin Era App. Eigenlijk is dit een platform waar u deze digitale munt kopen. 

Maar stof aanvallen kunnen bij elke digitale munt voorkomen. Bovendien maken zowel wetshandhavers als criminelen om uiteenlopende redenen gebruik van dusting-aanvallen. Zo kan de ene een stof aanval gebruiken om een crypto portefeuille te ontmaskeren voor malafide doeleinden, terwijl de andere het kan gebruiken om de crypto gebruiker op te sporen voor illegale redenen. Toch werkt dusting als beide partijen het gebruiken. In dit artikel wordt de stof aanval in detail uitgelegd. 

Stof Aanval uitgelegd

Een stof aanval is een offensieve techniek die mensen gebruiken om de privacy van een crypto-gebruiker te de-anonimiseren of te breken door een miniem bedrag naar zijn adres of portemonnee te sturen. Hackers sturen een kleine hoeveelheid die nauwelijks opvalt. In sommige gevallen sturen malafide figuren dezelfde cryptomunt als wat er in een portefeuille zit. Het is gebruikelijk om token transfers op te merken waarbij cryptomunten betrokken zijn met minimale blockchain netwerkkosten. 

Vanuit het perspectief van Bitcoin is een satoshi of 0,00000001 BTC stof. En het ontvangen van een paar sats of honderden sats betekent dat u een stof aanval meemaakt. Toch is niet alle stof het gevolg van een stof aanval.

Wanneer u Bitcoin ruilt of verhandelt, kunt u een klein bedrag op uw rekening laten staan. Als u stof ziet nadat u uw token hebt verhandeld, is dat waarschijnlijk een bijproduct van uw transactie en geen aanval. 

In sommige gevallen laat een crypto beurs gebruikers toe om het stof om te zetten. Aangezien u geen stof kunt verhandelen vanwege de minimale transactiegrootte die het platform toestaat, is het converteren ervan de gemakkelijkste methode om van dit kleine saldo af te komen. 

Wie kan een stof aanval uitvoeren? 

Verschillende groepen voeren stofaanvallen uit. Zoals gezegd, kunnen criminelen een stofaanval uitvoeren om mensen met aanzienlijke cryptobezittingen te de-anonimiseren. En ze kunnen zich op verschillende manieren richten op dergelijke Bitcoingebruikers, waaronder cyberafpersing en phishing-zwendel. Criminelen kunnen zelfs gebruikers met aanzienlijke Bitcoinbezittingen fysiek aanvallen. Sommigen kunnen zelfs hun familieleden ontvoeren om losgeld in Bitcoin te eisen. 

Een overheidsdienst, zoals de rechtshandhaving of de belastingdienst, kan ook een stofaanval gebruiken om een groep of een persoon aan een portefeuille of adres te koppelen. Meer in het bijzonder kan een overheidsdienst zich richten op criminele netwerken of bendes die handelen in smokkelwaar. Belastingontduikers en witwassers kunnen ook het doelwit zijn van overheidsinstanties. Blockchain-analysebedrijven kunnen ook massastudies uitvoeren voor academische studiedoeleinden of contracten met verschillende overheidsinstanties. 

Slotopmerkingen

De Bitcoin-blockchain is bijna onmogelijk te verstoren of te hacken. De portefeuille is echter een belangrijk probleem. Normaal gesproken hoeft u geen persoonlijke gegevens op te geven als u een Bitcoin-adres of portefeuille aanmaakt. Een gebruiker kan dus geen diefstal bewijzen wanneer iemand toegang heeft tot zijn munten. Veiligheid en privacy zijn essentiële kenmerken van deze digitale munt. Hackers en overheidsdiensten kunnen cryptogebruikers echter de-anonimiseren. Zo kunnen criminelen via “dusting”-aanvallen Bitcoin-adressen of -portefeuilles koppelen aan hun gebruikers en misdrijven plegen als ontvoering en het eisen van losgeld. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie