Afbeelding
Foto door Laurie Shaw via Pexels

5 Zaken om in gedachten te houden bij het huren van een container

26 april 2022 om 07:39 Partnercontent

Of het nu gaat om een voorjaarsschoonmaak of een groot renovatieproject, het huren van de juiste afvalcontainer zal je ongetwijfeld helpen om de klus efficiënt te klaren. Om de totale kosten tot een minimum te beperken en het proces vlot te laten verlopen, is het echter belangrijk een aantal zaken in de gaten te houden. Laten we eens kijken naar de vijf belangrijkste punten bij het huren van een afvalcontainer. 

1. Plan vooruit

De meeste verhuurbedrijven van afvalcontainers hebben een beperkt aantal containers beschikbaar, dus is het belangrijk om zeker te zijn van jouw zaak: bel minstens een week van tevoren, zodat ze beschikbaar zijn wanneer jij ze nodig heeft.

Dat wil dus zeggen, dat je niet op vrijdag moet bellen en verwachten dat de container op zaterdag wordt geleverd. Hoewel het in sommige gevallen heel goed mogelijk is, is het natuurlijk veiliger om vooruit te plannen.

2. Bel wat rond voor de beste deal

Aangezien er verschillende locaties kunnen zijn waar je de mogelijkheid hebt om afvalcontainers te huren, is het aan te raden twee of drie verhuurbedrijven te bellen en de huurprijzen te vergelijken, alsmede informatie over verwijderingskosten, toeslagen en wat je niet mag weggooien. Door slechts een paar minuten extra rond te kijken, kan het heel goed zijn dat je kan besparen op de totale kosten! Op zoek naar een afvalcontainerverhuurder bij jou in de buurt? Kijk direct op LogicWaste voor de beste deals op uiteenlopende soorten afvalcontainers!

3. Kies het formaat van de vuilnisbak verstandig

Soms kan het moeilijk zijn om de juiste maat te vinden voor de klus. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuzes maakt, kies je in het algemeen voor een grotere afvalbak dan je denkt nodig te hebben,. Dit scheelt je overgewichtkosten en kan de huur van een tweede afvalbak later voorkomen.

4. Zorg voor voldoende ruimte voor de container

Met de verschillende maten van afvalcontainers is het belangrijk dat je van tevoren nagaat of je beschikt over voldoende ruimte. Bepaal dus vooraf waar de container komt te staan en zorg voor het opnemen van de juiste opmetingen. 

5. Verwijdering van afvalcontainers

Wanneer je een afvalcontainer huurt, volg dan de regels van het verhuurbedrijf op het gebied van de betreffende verboden voorwerpen. Veelvoorkomende artikelen die niet mogen worden verwijderd zijn onder meer autoaccu’s, verf, olie en brandbare materialen. Ga met het verhuurbedrijf precies na wat je van plan bent om weg te gooien, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie