Afbeelding
Foto Pexels

De voordelen van vakantie in eigen land

26 april 2022 om 11:33 Partnercontent

Wanneer we het hebben over vakantie, dan is dit doorgaans een reis naar een warm en zonnig land. Toch biedt ook ons eigen land tal van prachtige plekjes waar we onze tijd prima kunnen slijten. Het enige nadeel wat we in Nederland hebben, is dat we niet altijd zijn verzekerd van warm en zonnig weer. Toch zijn er ook zonder dat de zon schijnt tal van verschillende mogelijkheden waar we prachtig kunnen genieten van al het moois van ons land te bieden heeft. Daarnaast biedt het simpelweg ook tal van voordelen.

Reistijd

Vooral wanneer je kinderen hebt, kan een lange rit nog wel eens een uitdaging zijn. Wanneer je ervoor kiest om in eigen land te blijven, dan is de reistijd vaak niet langer dan twee uurtjes. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om dit op te splitsen in tweeën, zo hoeven ze niet zo lang in de auto te zitten en zul je merken dat dit een stuk makkelijker is, dan wanneer je met de auto naar Spanje, Frankrijk of Italië rijdt. Daarnaast kent Nederland enorm veel prachtige plekken, die zijn omgeven door mooie steden en ook verschillende wateren. Zo kun je kiezen voor een vakantie bij het Veluwe meer, maar ook de Vinkeveens plassen zijn erg in trek. Heb je een boot, dan is het hier heerlijk vertoeven. Zorg er wel voor, dat wanneer jij je boot van stal haal je een bootverzekering heb voordat je te water gaat.

Cultuur

Waar je in het buitenland vaak te maken hebt met allerlei verschillende culturen, is dit in eigen land natuurlijk niet het geval. Zo hoef jij je bijna niet aan te passen, aangezien je ten eerste dezelfde taal spreek en ten tweede ook dezelfde keuken deelt. Vooral met kinderen, kan dit laatste nog wel eens een uitdaging zijn. Wel vind je tegenwoordig op bijna iedere menukaart zowel in Nederland als in het buitenland Pizza, pasta of patatjes. Ga je in eigen land op vakantie, dan kun je heerlijk genieten van alles wat ons eigen land ons te bieden heeft. Nederland staat niet voor niets bekend als water land. Je vindt er tal van prachtige meren waar je met je boot uren kunt varen. Niet alleen ontspannen, maar ook te gek voor de kids! Ga je te water, dan is je bootverzekering vergelijken wel even verstandig. Zo voorkom je verrassingen.

Visite

Twee weken vakantie in eigen land biedt ook familie en vrienden de mogelijkheid jullie even te bezoeken. Je kunt je voorstellen, dat het een stuk lastiger wordt wanneer je aan de Spaanse Costa zit, dan wanneer je op de Veluwe zit. Zo kunnen opa en oma, broer en zus zo even langs komen voor een kop koffie of een gezellig avondje barbecueën. Vaak zijn de huisjes geschikt voor tot wel 6 of zelfs 8 personen, er is dus altijd wel een slaapkamer met een bed over. Toch wat meer privacy nodig, dan laat je ze toch gewoon een eigen huis op het park boeken?

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie