Afbeelding
Foto iStock

De inzet van technologie voor interne communicatie

Partnercontent

Goede communicatie is cruciaal voor een succesvolle introductie van communicatietechnologie, welke wensen je als organisatie ook hebt. Effectief communiceren en samenwerken met bijvoorbeeld Microsoft 365, het intranet vernieuwen naar een social intranet of de beste tool vinden voor interne communicatie en samenwerken. Door te werken aan strategie en onderzoek en door structuur in projecten te brengen, helpt het bureau voor interne communicatie Orange Otters bij het succesvol inzetten van communicatietechnologie om de interne communicatie in organisaties te verbeteren. Ook de kennis van data, communicatie en techniek komt daarbij goed van pas. De communicatieadviseurs en specialisten online communicatie stellen de gebruikers centraal en begrijpen de techniek. Goede communicatie is hun kracht.

Interne communicatie verbeteren 

Is jouw organisatie bijvoorbeeld toe aan een nieuw intranet, vernieuwing van de interne online media, digitale werkplek of social intranet, met als doel het verbeteren van de interne communicatie? Orange Otters helpt je bij het maken van de juiste keuzes in de strategie en bij de selectie en briefing van bureaus. Je kunt de experts ook inschakelen als projectmanager of adviseur bij de invoering van het nieuwe systeem. Op die manier bereik je jouw doel, namelijk dat de digitale werkplek of het nieuwe intranet doet wat je ervan verwacht en goed wordt gebruikt. Een visie op interne communicatie is een belangrijk startpunt, samen met het inventariseren van de gebruikerswensen. Nieuwe technologie wordt bekeken in de context van bestaande communicatiemiddelen, die middels een quick scan in kaart worden gebracht. Vervolgens worden de gebruikerswensen naar concrete functionaliteiten vertaald.

Wat moet het systeem kunnen, doen en opleveren? Daarbij wordt gebruik gemaakt van userstories en persona’s, ofwel fictieve personages die model staan voor de diverse medewerkers en hun wensen. Indien gewenst, begeleidt Orange Otters ook de selectie van het platform.

Inhoud, structuur en technologie

De communicatieadviseurs en specialisten online communicatie weten ook waar zij aan moeten denken bij de invoering van het nieuwe systeem als de technische oplossing is gekozen. Zij zorgen ervoor dat content, gebruikers en techniek hier vloeiend samenkomen. Daarbij maken zij gebruik van hun kennis en ervaring op het gebied van inhoud, structuur en technologie én verandercommunicatie. Op die manier helpt het intern communicatiebureau jouw organisatie bij het maken van de juiste keuzes. Door de interactieve aanpak ben je ervan verzekerd dat die keuzes binnen de organisatie kunnen rekenen op draagvlak. Ben je niet op zoek naar een projectmanager, maar heb je wel behoefte aan specifieke expertise bij de invoering en adoptie van een digitale werkplek of een nieuw intranet? Ook voor een adoptiestrategie bij digitalisering met de focus op interne communicatie kun je bij Orange Otters terecht. 

advertentie