Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych

Is fotobehang in de keuken een goed idee?

Partnercontent

Fotobehang is de laatste jaren erg populair geworden, en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om dergelijke muurdecoraties in hun huis aan te brengen. Een van de kamers waar fotobehang geweldig staat is de keuken. Het blijkt echter dat dergelijke decoratie niet altijd daar kan worden geplaatst.

Fotobehang - trendy en met veel voordelen

Moderne keukens worden steeds beter ingericht, omdat veel mensen beseffen dat een dergelijke ruimte niet alleen praktische en functionele aspecten moet combineren, maar ook esthetische en decoratieve. Een aantal kiest voor fotobehang keuken, Fotobehang heeft vele voordelen, omdat het heel eenvoudig en snel het interieur kan personaliseren, vrij goedkoop is en in veel kamers past. Ongeacht individuele voorkeuren en interesses, kan je fotobehang vinden dat perfect bij je keuken past. Het aantal ontwerpen, kleuren en motieven is enorm, en dit is van groot belang voor mensen die belang hechten aan een ruime keuze. Fotobehang wordt ook beschouwd als duurzaam, trendy en aantrekkelijk voor het oog. 

Fotobehang voor de keuken - ja of nee?

Fotobehang in de keuken kan er geweldig uitzien en in zijn motief betrekking hebben op voedsel, gezamenlijke maaltijden, drankjes of koffiedrinken. Het lijkt misschien dat zo’n decoratie ideaal is voor deze kamer. Het blijkt echter dat niet elk fotobehang geschikt is voor de keuken. Op de markt zijn verschillende soorten te vinden: papier, latex en vinyl. In feite is alleen het laatste type geschikt voor keukens. Papieren en latex modellen zijn niet voldoende bestand tegen vocht en andere externe factoren. Vinyl fotobehang is decoratie van de hoogste kwaliteit, zeer modern en aangepast aan de nieuwste normen. Dit betekent dat ze duurzaam en robuust zijn en bestand tegen water en vocht. Fotobehang voor de keuken moet daarom van het juiste materiaal zijn gemaakt, anders zal het verbleken, verslechteren of beginnen af te bladderen. Bovendien mag je niet vergeten dat de keuken een veeleisende ruimte is, want alle tegels, behangpapier en werkbladen worden blootgesteld aan temperatuurschommelingen en vocht. Daarom is het beter om op sommige plaatsen in de keuken af te zien van fotobehang. Allereerst moet deze decoratie niet in de buurt van de kookplaat of het gasfornuis worden geplaatst. Ook is het een slecht idee om fotobehang aan te brengen in de buurt van een gootsteen, omdat op deze plaats de muur voortdurend aan vocht wordt blootgesteld. Het beste zou zijn om deze decoratie op een grotere muur in de keuken te plaatsen of naar de woonkamer te verplaatsen (een goede optie als je woning een woonkamer met keukenhoek heeft).

advertentie
advertentie