Afbeelding
Photo by Emil Kalibradov on Unsplash

Heb jij ook moeite met rondkomen?

Partnercontent

Wanneer het einde van de maand nadert, voelen veel mensen de bui alweer hangen: de energierekening komt en die is weer hoger dan voorgaande maand. De energieprijzen stijgen sneller dan ooit tevoren en dat terwijl het leven al zoveel duurder is geworden. Het is voor velen dan ook niet eenvoudig om nog rond te komen. Aan het eind van de maand moet het spaargeld worden gebruikt om alle rekeningen te betalen. Er zijn echter mogelijkheden om te zorgen dat je geld bespaart. De kans is namelijk heel groot dat je meer voor je energie betaalt dan nodig is. Kijk daarom snel wat je kunt doen om te zorgen dat je geld overhoudt aan het eind van de maand. 

Als je je energie vergelijken gaat, kun je een mooie deal pakken 

Waarschijnlijk heb je jaren geleden een contract afgesloten met een energieleverancier en betaal je sindsdien iedere maand je voorschot. Is dit het geval, dan kun je veel geld besparen wanneer je je energie vergelijken in 2022 gaat met andere leveranciers. Sinds de liberalisering van de markt, moeten bedrijven namelijk concurreren en dat werkt in het voordeel van de consument. Je kunt op het internet goede vergelijkingssites vinden waarop je heel snel kunt zien wie voor jou de beste leverancier is. Kijk daarom eens op deze sites om te zien waar jij de beste deal kunt sluiten. 

Wil je het onderste uit de kan halen? 

Omdat wij met zijn allen de broekriem strak moeten aanhalen, is het goed om te weten dat je niet alleen met een andere energieleverancier veel geld kunt besparen. Je kunt namelijk kiezen voor een energiecontract met flexibele tarieven. Dit houdt in dat je op momenten dat landelijk veel stroom wordt afgenomen, meer voor je energie betaalt. Je kunt echter met dit contract je voordeel doen op de dalmomenten. Daarop is de stroom namelijk extra voordelig en daar liggen dan je bespaarkansen. Doe daarom de vaatwasser ’s nachts aan en laad je elektrische auto op zondagmiddag op. Dat scheelt je per maand al heel veel geld en levert je per jaar vele honderden euro’s op. 

Is overstappen moeilijk? 

Als je eenmaal je energie vergelijken gaat en dan een betere aanbieder vindt, hoef je vervolgens alleen maar aan te geven dat je wilt overstappen. Vervolgens zullen de mensen achter de vergelijkingssite al het werk voor je doen. Zij zeggen het contract met je oude leverancier op en sluiten het nieuwe contract voor jou af. Zo wordt overstappen dus een fluitje van een cent. Het enige wat jij dus hoeft te doen, is even kijken waar voor jou een mooie deal klaarligt. Hoeveel geld ga jij besparen dit jaar? 

advertentie
advertentie