Afbeelding
Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Wat heb je allemaal nodig om een zakelijke lening aan te vragen?

Partnercontent

Investeren in je bedrijf is onmisbaar voor groei. Afhankelijk van jouw groeidoelstellingen zul je gepaste investeringen voor je bedrijf moeten maken. Investeringen kunnen op verschillende schalen worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het aannemen of opleiden van de juiste werknemers voor je bedrijf. Ook kan een investering de bouw van een fabriek, warenhuis of groter kantoor zijn. Investeringen zijn dus erg breed en omvangrijk, waardoor ook de hoogte van de bedragen van deze investeringen fors kunnen verschillen. Wanneer je een grote som geld wilt uitgeven voor een investering, kun je ervoor kiezen om zakelijk geld te lenen bij je bank. Wat je hier allemaal voor nodig hebt, leggen we je uit in dit artikel.

Waarom zakelijk geld lenen?

Zoals we al hebben vermeld kun je ervoor kiezen om zakelijk geld te lenen als je een investering wilt doen in je bedrijf. Dit is meestal wanneer je een groot bedrag met geld in een keer wilt uitgeven. Wanneer je een zakelijke lening aanvraagt, krijg je namelijk het geld in een keer gestort op je rekening. Hierna los je dit maandelijks af. Het bedrag van deze aflossing kun je zelf bepalen, en daarmee bepaal je ook de looptijd. Je kunt vaak kiezen voor een looptijd van minimaal drie maanden en maximaal vijf jaar. Over het geleende bedrag betaal je rente. De rente over een zakelijke lening is voorafgaand aan de lening afgesproken met je bank.

Wat moet je weten over de zakelijke lening?

Tijdens het aflossen van je lening, kun je er ook voor kiezen om dit vervroegd af te lossen. Dit kan in de meeste gevallen kosteloos en bij elk moment van je looptijd. Je betaalt voor het aangaan van een zakelijke lening afsluitkosten. Deze afsluitkosten verschillen per bank, maar zijn in de meeste gevallen 1% van het geleende bedrag.

Je bedrijf moet aan een aantal voorwaarden voldoen om recht te hebben op een lening. Als eerste moet je bedrijf zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast moet je bedrijf minimaal voor een bepaalde tijd bestaan. In de meeste gevallen is dit een jaar of anderhalf jaar. Ook moet je bedrijf een minimale jaaromzet draaien, voor je een lening aan kan vragen bij de bank. Dit is om te kijken of je in staat bent om de lening daadwerkelijk terug te betalen binnen de looptijd.

Voor het aangaan van een lening heb je een zakelijke rekening nodig. Hierbij moet je ook een jaarrekening kunnen laten zien. Daarnaast moet het bedrijf een positief eigen vermogen hebben en winstgevend zijn. De aanvrager van de lening moet in Nederland wonen. Wanneer je bedrijf voldoet aan bovenstaande eisen, kun je een zakelijke lening aanvragen waarna je kunt investeren in je bedrijf.

advertentie
advertentie