Afbeelding
Foto via Unsplash

Angst voor de tandarts? Bezoek eens een narcosetandarts

Partnercontent

Je bent niet de enige als je angstig wordt als je eraan denkt naar de tandarts te gaan. Veel mensen voelen zich zo. Studies hebben aangetoond dat bang zijn voor de tandarts zo’n 30 procent van de algemene bevolking treft. 

Angst voor het laten doen van tandheelkundige ingrepen kan op verschillende manieren verzacht worden, en het raadplegen van een narcosetandarts is maar één van die methoden. Narcosetandartsen zijn medische beroepsbeoefenaars die ervoor gekozen hebben zich te specialiseren in zowel het toedienen van anesthesie als in het bestrijden van pijn. Dit wijst erop dat ze goed thuis zijn in het op hun gemak stellen van patiënten en het verzekeren van hun comfort voor, tijdens en na medische ingrepen.

Een narcosetandarts voor de tandheelkunde

Voor je kunt begrijpen hoe een narcosetandarts je pijn kan behandelen, kan het nuttig zijn te weten wat het precies is dat ze dagelijks uitvoeren. Ze spelen een even cruciale rol als die van een tandarts of kaakchirurg.

Wat doet een narcosetandarts?

Een narcosetandarts is een toverarts die ervoor gekozen heeft zijn praktijk toe te spitsen op anesthesie en perioperatieve geneeskunde. Patiënten die een operatie of een andere soort medische ingreep ondergaan worden toevertrouwd aan de zorg van narcosetandartsen, die verantwoordelijk zijn voor hun welzijn. Ze werken nauw samen met de chirurgen en andere medische beroepsbeoefenaars om de patiënten de hoogst mogelijke standaard van zorg te geven.

Narcosetandartsen gebruiken een breed scala van geneesmiddelen en methoden om het welzijn en de veiligheid van de patiënt tijdens de hele chirurgische ingreep te garanderen. Tijdens het proces houden ze ook de vitale indicatoren van de patiënt nauwlettend in de gaten, zoals zijn hartslag en bloeddruk. Narcosetandartsen zijn de medische beroepsbeoefenaars die de patiënten helpen bij het herstel na de operatie en de effecten van de narcose.

Hoe houdt een narcosetandarts de pijn van de patiënt onder controle?

Ondanks nauwlettend toezicht heeft de tandheelkunde nog geen middel ontdekt om behandelingen te doen zonder dat de patiënt ongemak ervaart. Met de hulp van een narcosetandarts is het echter mogelijk om ongemak van pijn te hebben, tenminste terwijl de procedure wordt uitgevoerd.

De meeste patiënten gaan angstig naar hun tandarts afspraak om onaangename pijn te ervaren. Een belangrijk deel van de pijn die gewoonlijk met deze behandelingen gepaard gaat is vaak niet voorspeld en kan hevig zijn.

Dit kan leiden tot verhoogde angst en bezorgdheid in de aanloop naar de tandartsafspraak. Door de zorgen en stress die gepaard gaan met naar de tandarts gaan, vermijden sommige mensen te gaan, wat hun gebitsgezondheid negatief kan beïnvloeden.

Een mond- en kaaknarcosetandarts is een medisch beroepsbeoefenaar

Hij of zij is gespecialiseerd in de diagnose, preventie, behandeling en beheersing van pijn en andere symptomen die gepaard gaan met mond- en kaakaandoeningen.

Op deze manier wordt de patiënt niet bewust en voelt hij geen ongemak. Tandartsen en kaakchirurgen moeten hun aandacht bij de operatie zelf houden. Een narcosetandarts kan er echter voor zorgen dat de patiënt tijdens het proces goed verzorgd wordt.

Pijn kan ervaren worden na uitgebreidere chirurgische ingrepen, zoals het plaatsen van tandheelkundige implantaten of een bottransplantatie voor het tandvlees. In verband hiermee moet een narcosetandarts algehele anesthesie toedienen en een geneesmiddel om het ongemak van de patiënt te verlichten.

Dit is echter misschien niet nodig voor bepaalde tandheelkundige ingrepen

Zoals het krijgen van een kroon of vulling. In plaats daarvan kan lachgas worden toegediend.

Tandartsen en geneesheren kunnen hun werk doeltreffend doen met de hulp van tandarts-narcosetandartsen, en de patiënten kunnen zich tijdens de hele ingreep op hun gemak voelen. Door hun functie in de tandheelkunde kan in het algemeen meer werk gedaan worden.

Als je een van de vele personen bent die angst hebben als ze eraan denken naar de tandarts te gaan, kun je overwegen in plaats daarvan naar een narcosetandarts te gaan. Narcosetandartsen zijn medische beroepsbeoefenaars die gespecialiseerd zijn in het op hun gemak stellen van patiënten en hen op hun gemak te laten voelen tijdens tandheelkundige ingrepen. Ze hebben de mogelijkheid om je tandartsafspraak veel minder stressvol en een stuk aangenamer te maken.

advertentie
advertentie