Afbeelding

Dingen die iedereen door de komst van internet kan!

23 augustus 2022 om 15:39 Partnercontent

We zijn er allemaal aan verslingerd geraakt en dat in een relatief kort tijdsbestek; het internet. Van whatsappen, googelen, facebooken tot skypen. Alles gebeurt door middel van het wereldwijde web. Het heeft onze wereld figuurlijk in één klap ontzettend groot en bijna eindeloos gemaakt. Ook zaken die je voorheen niet zelf kon, kunnen opeens wel door het internet. Niet voor iedereen altijd gunstig, maar voor ons wel. Het kan je namelijk een hoop geld schelen wanneer je bepaalde dingen zelf regelt. Welke dat zijn? Wij zetten ze op een rij.

Je boekhouding op orde

Tenzij je een hele complexe situatie hebt qua inkomen en vermogen, kun je als privé persoon tegenwoordig prima je boekhouding zelf doen. Met de komst van online boekhoudsoftware is het voor iedereen mogelijk geworden om dit zelf te regelen. Neem daarbij de voor-ingevulde aangifte van de Belastingdienst en je bent in een paar klikken klaar. Nu is het ene online boekhoudprogramma de andere niet, maar ook hiervoor is een oplossing. Een online boekhoudprogramma’s overzicht vergelijkt de opties waaruit jij kunt kiezen inclusief de verschillende prijzen. Kortom, die dure boekhouder kan opgezegd worden. Vanaf nu kun jij dit zelf!

Reizen boeken

Reisbureaus? Ja, die bestaan nog. In onze ogen zijn ze tegenwoordig toch echt wel een beetje overbodig. Daarnaast zijn ze vaak disproportioneel duur vergeleken met de reizen die er online worden aangeboden. Nu is het niet zo dat je meteen voor de eerste de beste prijsknaller hoeft te gaan die je online vindt. Er zijn heel veel verschillende online aanbieders, zelfs van op maat gemaakt reizen naar de verste uithoeken van de wereld. Dus een reisbureau? Niet meer nodig!

Telefoons kopen

Nog een winkel waarvan wij vermoeden dat ze (nog verder) uit het straatbeeld gaan verdwijnen; telefoonwinkels! Zelf een abonnement afsluiten en eventueel een nieuwe toestel aanschaffen kan tegenwoordig prima online. Niet alleen makkelijker maar in 9 van de 10 gevallen ook veel voordeliger. Doordat je online abonnementen kunt vergelijken, weet je zeker dat jij een goede deal van dat moment eruit trekt. Want laten we eerlijk zijn; de ene belminuut is niet beter dan de ander. Goede kwaliteit is tegenwoordig overal gegarandeerd. Een belwinkel heeft vaak een eigen motief waarom ze jou een bepaalde provider willen aansmeren. Laat je niet in deze val lokken en trek je eigen plan!

Kortom, met de komst van internet zijn er veel dingen ontstaan die we bij nader inzien opeens zelf wel kunnen regelen. Dit is in veel gevallen niet alleen veel handiger, maar ook veel voordeliger!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie