Afbeelding
Foto door Cadeau Maestro via Pexels

Zo trek jij kantoor gangers naar jouw organisatie

14 oktober 2022 om 13:14 Partnercontent

De hoge energierekeningen stijgen de pan uit en dat is voor veel mensen merkbaar. Zo merkbaar dat men door de stijgende gasprijzen besluit weer vaker naar kantoor te gaan. Dan valt de energierekening immers enigszins nog mee. Voor jou als werkgever betekent deze stijging dus ook dat meer mensen weer geïnteresseerd zijn om ergens op locatie te gaan werken in plaats van vanuit huis. En dat biedt kansen. Dus denk jij: ik zoek personeel? Dan is dit wellicht het moment om mensen te enthousiasmeren over jouw bedrijf. Wij helpen je op weg.

Zorg voor een vacature die opvalt

Ontzettend veel bedrijven zijn geregeld op zoek naar nieuwe toppers die hun team komen versterken. Maar jij wilt natuurlijk dat jouw bedrijf dé plek is waar die toppers aan de slag willen gaan. Dit maakt dat een sterke vacaturetekst van groot belang is. Dit kan net hetgeen zijn waarmee jij een streepje voor hebt op andere bedrijven en er nog meer uitspringt ten opzichte van je concurrenten. Schrijf dus geen standaardtekst, maar laat potentiële kandidaten zien wat jouw werkplek zo leuk maakt en waarom dit het bedrijf is waar zij zouden willen werken.

Werk aan een positief werkgeversmerk

Dit is een belangrijk onderdeel wanneer je mensen wilt werven voor jouw bedrijf. Wanneer je huidige medewerkers namelijk enthousiast spreken over je bedrijf, zorgt dit er ook voor dat het enthousiasme wordt overgedragen naar potentiële medewerkers. Denk aan verhalen over ervaringen van oud medewerkers of hoe het werken binnen jouw bedrijf is voor bestaande medewerkers.

Dus zijn je huidige medewerkers tevreden met hun baan? Des te groter is de kans dat potentiële medewerkers enthousiast worden!

Zet social media in

Social media biedt ontzettend veel kansen voor bedrijven. Niet alleen kun je op je website vacatures plaatsen en hier via social media een grote groep mensen mee bereiken. Ook geeft het de kans om aan je werkgeversmerk te werken door op social media posts te plaatsen van leuke gebeurtenissen binnen het bedrijf. Of natuurlijk mijlpalen die behaald worden. Werkzoekenden kunnen hierdoor net wat meer feeling met je bedrijf krijgen, waardoor je ze misschien net wat sneller over de streep trekt om geïnteresseerd te raken in jouw openstaande functie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie