Afbeelding
Photo by Alesia Kazantceva on Unsplash

5 tips om van jouw kantoor dé ideale werkplek te maken

17 oktober 2022 om 10:46 Partnercontent

Een kantoor is een plek waar je een groot deel van je week doorbrengt, in veel gevallen wel 40 uur per week. Het is dan wel zo fijn als dit een comfortabele plek is waar het fijn is om te zijn. Naast dat het er fijn is, is het ook zo dat je beter werkt als je werkplek comfortabel is. Wie wil dat nu niet? In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw kantoor zó inricht dat het je werkprestaties verbetert.

Zorg voor een stijlvolle inrichting

De mooiste en fijnste kantoren in het land, hebben hun volledige kantoor ook zeer stijlvol ingericht. Waar de een kiest voor modern, gaat het andere bedrijf voor industrieel. Maar wel dat alles goed bij elkaar past en smaakvol is ingericht. Ook jij kunt dit doen met je kantoor. Je kunt hierbij hulp inschakelen van een interieurarchitect. Samen met deze architect kun je plannen maken wat voor stijl je wilt doorvoeren in je kantoor. Kies je voor modern, retro of liever een andere stijl? Het advies is wel om altijd te kiezen voor tijdloos. Op deze manier hoef je niet om de zoveel jaar je hele interieur weer aan te passen. Scheelt veel gedoe en vooral veel geld. 

En toen was er licht

Wat vooral veel sfeer geeft aan een kantoor, en tevens de werksfeer verbetert, is natuurlijk licht. Zorg er daarom ook voor dat jouw kantoor beschikt over voldoende lichtinval. Daglicht zorgt voor meer energie, waardoor je werknemers productiever aan de slag kunnen. Wat moet je dan doen in de donkere maanden? Er zijn voldoende mogelijkheden om mooi kunstmatig licht in je kantoor te verwerken. Zorg wel dat de lampen die je kiest, passen bij de stijl die je wil doorvoeren binnen je kantoor. 

Groen moet je doen

Groen is een kleur die niet mag ontbreken op kantoor. Daar bedoelen we niet een knalgroene muur mee, maar planten. Planten zorgen voor een ideaal werkklimaat waarin je optimaal kunt presteren. Planten dragen bij aan een positieve gemoedstoestand, een hoge luchtvochtigheid, zorgen voor meer concentratie en reguleren de temperatuur op kantoor. Echt onmisbaar dus. Wel de lusten niet de lasten? Kies dan voor planten die niet te vaak water hoeven, dat scheelt weer in het onderhouden van de planten.         

Werk afwisselen met ontspanning

Hard werken is natuurlijk het belangrijkste binnen een bedrijf. Maar je mag niet van je medewerkers verwachten dat ze acht uur per dag non-stop aan het werk zijn. Om optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van je werknemers, is ontspanning heel belangrijk. Een ontspanningsruimte is daarvoor een perfecte oplossing. Van een simpele bank om te chillen tot een uitgebreide gamehoek, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het belangrijkste is dat het personeel hier even lekker kan uitrusten, bijkletsen en chillen.

Netjes en geordend

Belangrijk wanneer je een fijne werkplek wilt realiseren, is dat het netjes en georganiseerd is. Dit zorgt voor kalmte, overzicht en rust. Zorg er daarom ook voor dat er niet te veel spullen op kantoor liggen. Maar wat doe je met de spullen die er toch wel liggen? Die kun je bijvoorbeeld opbergen in een inboedelopslag. Deze zitten tegenwoordig overal. Staat jouw kantoor bijvoorbeeld in Aalsmeer? Kies dan voor opslag Aalsmeer. Zo heb je je spullen altijd in de buurt. 

Veel succes met het inrichten van je kantoor!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie