Afbeelding
Foto Unsplash

Goede tips voor een tijdloos interieur

21 november 2022 om 09:40 Partnercontent

Vind jij het niet nodig om je interieur te baseren op de laatste trends, maar wil je wel een andere uitstraling geven aan je huis? Dan is het een idee om te gaan voor een tijdloos interieur. Zoals de naam al aangeeft zorg je er hiermee voor dat je er voor een lange tijd van geniet. Een tijdloos interieur is niet trendgevoelig en daardoor ben je het ook minder snel zat. Benieuwd naar hoe je een tijdloos interieur creëert? Wij sommen hieronder wat handige tips voor je op.

Gebruik neutrale kleuren

Met de kleuren leg je de basis voor een tijdloos interieur. Het is voor deze woonstijl een aanrader om zo veel mogelijk gebruik te maken van neutrale kleuren. Denk hierbij aan kleuren als wit, zwart, grijs of bruintinten. Deze kleuren vervelen niet en zijn ook over een aantal jaar nog helemaal in de mode. Zowel binnen als buiten is dit toe te passen. Een zwarte voordeur, een grijze vloer en wit behang: het zijn allemaal dingen om over na te denken. Deze kleuren zijn te gebruiken voor de vloer, de muren, de meubels en de accessoires. Gebruik deze kleuren en maak combinaties om er een mooi samenhangend geheel van te maken.

Gebruik hout in je interieur

Hout is al jarenlang een ontzettend geliefd materiaal en naar verwachting blijft dat ook nog wel even zo. Het is een materiaal dat nog nooit uit de mode is gegaan en daarom is het een perfecte toevoeging aan je interieur als je graag voor tijdloos wilt gaan. Hout is op verschillende manieren toe te passen in huis. Zo is het een optie om te kiezen voor een houten vloer, maar is het ook een mogelijkheid om houten meubels of houten accessoires te kopen.

Investeer in een schuifpui

Welke woonstijl je ook hanteert, het is belangrijk om in je interieur voor zoveel mogelijk daglicht te zorgen. Genoeg raampartijen zijn daarvoor essentieel. Een investering waar je veel profijt van hebt, is een schuifpui. Hiermee zorg je in één keer voor veel meer natuurlijk licht in huis en dat komt jouw interieur ten goede. Bovendien is het een stijlvolle toevoeging aan je huis, want schuifpuien zijn te vinden in allerlei stijlen en kleuren. Vooral een zwarte of witte schuifpui zorgt voor een tijdloze uitstraling. Wel is het belangrijk om je schuifpui altijd goed te onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk van geniet. Merk je dat je na een tijdje problemen hebt met de schuifpui, los dit dan direct op om ergere problemen te voorkomen. Door bij problemen een schuifpui reparatie te laten uitvoeren verleng je de levensduur.

Houd rekening met duurzaamheid

Duurzaam staat ook centraal in een tijdloos interieur. Hoe duurzamere keuzes je maakt, hoe beter. Het is hiervoor goed om te kijken naar materialen en meubels die lang meegaan. Hoe langer deze meegaan, hoe beter dit is voor het milieu. Investeer in meubels en materialen die je ook over een aantal jaar nog mooi vindt. Probeer impulsaankopen en trendgevoelige aankopen te voorkomen.

Houd het persoonlijk

Hoewel je bij een tijdloze woonstijl niet helemaal out-of-the-box gaat, betekent het niet dat je helemaal geen sfeer mag toevoegen in huis. Trendy accessoires zijn bijvoorbeeld geen probleem, want deze kun je zo nu en dan afwisselen. Bovendien is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en om je interieur een persoonlijke touch te geven. Zo voorkom je dat het er straks allemaal wat saai uitziet. Accessoires die je zelf mooi vindt, persoonlijke foto’s of een kunstwerk waar je gek op bent: er zijn meerdere manieren om je woning persoonlijker te maken. Zo zorg je ervoor dat het een plek wordt waar je jezelf helemaal thuis voelt.

Zie je een tijdloos interieur helemaal zitten? Met deze tips ben je al een goed eind op weg. Het hoeft ook helemaal niet heel snel te gebeuren, een tijdloze woning realiseren gebeurt vaak stap voor stap. Neem dus goed de tijd om te kijken hoe je het eruit wilt laten zien!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie