Afbeelding
Foto Unsplash

Vijf dingen om te overwegen bij het kiezen van een kantoor

1 december 2022 om 11:38 Partnercontent

Je bent op een punt in je leven gekomen dat je moet kiezen voor het huren van een kantoor voor jou of je bedrijf. Dit is een belangrijke beslissing. Gemiddeld brengen wij Nederlanders in ons leven veel tijd door op het werk. Dit geeft mogelijk aan hoe belangrijk het is om het juiste kantoor en de juiste werkplek te kiezen. Op kantoor moet je niet alleen een groot deel van je leven doorbrengen, maar ook ijverig, creatief en gepassioneerd zijn. Het is een plek om te gedijen, dus het is belangrijk om het juiste kantoor te vinden dat zowel bij jou als bij je bedrijf past. Moet je groot of klein gaan? Open plan of meerdere kamers met verschillende sferen? In dit artikel overlopen we enkele zaken die goed zijn om te overwegen bij het kiezen van een nieuw kantoor.

Wat doe je en in welke fase?

De meest fundamentele vraag is misschien wel wat je werk vereist op het gebied van kantoren en kantoordiensten. Als je een accountantskantoor hebt, heb je waarschijnlijk een heel ander kantoor nodig dan de administratieve afdeling van een timmerbedrijf. 

Een productiebedrijf heeft vaak meer ruimte nodig dan een meer administratieve baan. Als je net met je bedrijf begint, is het een goed idee om ook over het kantoor stap voor stap na te denken - en geduld te hebben. Schaal zoveel mogelijk af om kosten te besparen en grote, vaste kosten te vermijden voordat je weet dat je inkomsten zult hebben. Het vinden van een geschikt business center in Amsterdam kan moeilijk zijn, maar met behulp van deze link kun je alle kantoren op één plek vinden. Ze hebben kantoren in de meeste steden in Nederland en bieden business centers aan in steden als Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. 

Wat inspireert jou?

Creatief zijn op het werk is misschien een cliché, maar het is waar. Efficiënt werken is een gemoedstoestand die zowel intern als extern in balans moet zijn. Voor velen klinkt een uitzicht op zee aantrekkelijker dan een kelderkamer, omdat creativiteit wordt geïnspireerd door de omgeving. Kijk dus niet alleen naar binnen, maar ook naar buiten. Wat geeft de omgeving je en past die bij je? Is er veel verkeer dat stoort? Is het te onveilig om laat te werken? Zijn er mooie groene ruimtes in de buurt?

Plattegrond?

Hoe zit het met de indeling? Wat te kiezen. Open plan is populair bij bedrijven waar veel van de werkcommunicatie informeel plaatsvindt. De voordelen zijn dat zakencentra luchtiger en ruimer worden. Studies tonen ook aan dat de dagelijkse communicatie wordt verbeterd, maar dit gaat vaak ten koste van het geluidsniveau en het vermogen om te focussen. Het meer traditionele, gecompartimenteerde business centers zijn beter geschikt voor werknemers die individuele taken uitvoeren, waarbij de gesprekken van anderen gemakkelijk kunnen afleiden. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor een combinatie van open kantoorruimtes en kleinere, individuele ruimtes.

Eenzame wolf of sociale superheld?

Net zoals niet alle kantooroplossingen geschikt zijn voor iedereen, zijn niet alle kantoorburen geschikt voor elkaar. Als je graag alleen werkt, is het natuurlijk een goed idee om te proberen een eigen ruimte te vinden, of dat nu een afgeschermde kantoorruimte is of een privékantoor. Wees niet bang om kantoorbezoeken af te leggen en te praten met je toekomstige potentiële buren. Een goede manier om het te zien is als een plattegrondtour. Na de pandemie hebben veel mensen hun freelance baan voortgezet, werkend ver van het hoofdkantoor van het bedrijf. 

Wat past bij jouw budget?

Als ondernemer in deze tijden is het belangrijk om oplossingen te vinden die bij jouw budget passen. Je functie kan bepalen wat je nodig hebt, maar je portemonnee moet de rekening kunnen betalen. Hierbij is het belangrijk om niet alleen na te denken over de maandelijkse huur, maar ook over wat eventuele toekomstige huurverhogingen zouden betekenen. Heb je een buffer voor onverwachte kosten? Hoe lang is het contract en onder welke voorwaarden wordt de huur berekend? Als je overweegt een groter eigen pand te huren, moet je normaal gesproken naast de huur zelf ( kale huur) ook kosten als elektriciteit, water, onroerendgoedbelasting en schoonmaak meenemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie