Afbeelding
Foto Pexels

Vergelijk alle zorgverzekeringen op prijs én inhoud

6 december 2022 om 09:16 Partnercontent

Als je de ene met de andere zorgverzekering wilt vergelijken dan is het aan te raden om dat op basis van prijs én inhoud te doen. Wat voor de één een goedkope zorgverzekering is, hoeft voor de ander namelijk niet de meest voordelige keuze te zijn. Het hangt ervan af voor welke zorg je je verzekert en van welke zorg je daadwerkelijk gebruik gaat maken. Indien je naar verwachting weinig zorg gebruikt dan kun je prima voor een basisverzekering gaan. Maar als je nu al weet dat je aankomend jaar aanvullende zorg nodig hebt, dan ben je beter af met een verzekering inclusief extra dekking. 

Vergelijk op prijs

Wanneer je de zorgverzekeringen alleen op prijs met elkaar vergelijkt, dan lijkt het alsof de verzekering met de laagste premie de goedkoopste optie voor jou is. Vaak betekent dit dat je ook het maximale eigen risico hebt. Indien je daadwerkelijk geen tot minimale zorg nodig hebt, dan is dit qua prijs inderdaad de meest voordelige keuze. Blijkt echter dat je in 2023 regelmatig van de basiszorg gebruik maakt, zoals een consult bij de huisarts of een bezoek aan het ziekenhuis, dan kan het op jaarbasis goedkoper voor je zijn om het eigen risico op het minimum te houden en per maand iets meer aan premie te betalen. 

Vergelijk op inhoud

Aangezien de inhoud van de basisverzekering bij iedere verzekeraar gelijk is, kan je alleen op basis van prijs een vergelijking maken. Wat betreft een extra dekking voor aanvullende zorg, zijn er wel verschillen in de inhoud van de aanvullende polissen. Zo kan bijvoorbeeld het aantal behandelingen bij de tandarts of fysiotherapeut per polis verschillen. Ook kan de hoogte van het verzekerde bedrag per verzekering anders zijn. Afhankelijk van hoeveel zorg je verwacht nodig te hebben, kun je kijken welke zorgverzekering als beste optie voor jou uit de test komt. 

Meerwaarde factoren

Naast dat je de verschillende zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken op prijs en inhoud, wordt er tegenwoordig ook verder gekeken naar andere factoren, ook wel meerwaarde factoren genoemd. Voorbeelden van deze factoren zijn het hebben van een gezondheidsapp. Hiermee kun je zelf je gezondheidssituatie in beeld krijgen door persoonlijke data in de app in te voeren. Ook de duurzaamheid van een verzekeraar, of er aan preventie wordt gedaan en het aanbieden van gratis cursussen kunnen een belangrijke rol spelen in het maken van een keuze voor de beste zorgverzekering. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie