Afbeelding

Werken in de bouw via een fullservice uitzendbureau

3 januari 2023 om 16:11 Partnercontent

Wil jij werken in de bouw? Dat is een solide keuze, want werken in deze veelzijdige sector biedt je ontzettend veel kansen en mogelijkheden. Daarom zijn er ook tal van redenen waarom mensen werken in de bouw zo uitdagend en leuk vinden. Ook omdat er werk genoeg is zet je een goede stap door te gaan werken in deze branche. Het aantal werknemers in de bouw blijft namelijk aantrekken en de verwachting is dat dit in de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen. Maar er zijn nog veel meer beweegredenen om te gaan werken in de bouw. In dit artikel zetten we vier redenen voor je op een rij, inclusief een aantal boeiende vacatures in deze sector. Met bijvoorbeeld de vacature van metselaar bij een bouwbedrijf of vacature van nieuwbouw timmerman ga je een mooie toekomst tegemoet. 

Waarom is werken in de bouw leuk en uitdagend?

• Bouwen doe je samen in een team; 

• De branche staat bol van technologische ontwikkelingen en innovaties; 

• Als je werkt in de bouw, maak je dingen; 

• De bouw is een afwisselende sector.

Bouwen doe je samen

Binnen de bouw is teamwork een understatement. Er wordt veel samengewerkt tussen onder andere opdrachtgevers, opdrachtnemers en onderaannemers. Inderdaad: bouwen doe je samen. De medewerkers in de bouw voelen zich vaak onderdeel van het bedrijf en de betrokkenheid is hoog. Werken in de bouw is dus echt teamwork, no-nonsense en collegiaal. 

Stroomversnelling van innovaties

De bouwsector wordt voortdurend ondergedompeld in technologische ontwikkelingen en innovaties. Ook zaken zoals robotisering en ‘the internet of things’ hebben hun weg gevonden in de bouw. Meewerken aan nieuwe productieprocessen, nieuwe bouwmethoden en net uitgerolde software gebeurt veel. Wat dat betreft bevindt de bouwsector zich in een stroomversnelling van innovaties.

Creatie en realisatie staan centraal 
Wanneer je werkt in de bouw maak je echt iets: je creëert. Achteraf kun je tegen je naaste omgeving zeggen: ik heb meegeholpen aan de bouw van dit kantoor of deze weg. Wat is er nu mooier dan het eindresultaat kunnen bewonderen van een project waaraan je hebt gewerkt?

Afwisselende sector

Niet in de laatste plaats is de bouw is een afwisselende sector. Alles komt aan bod, van contact met de opdrachtgevers en samenwerkende partijen, tot ontwerpen, oplossen van problemen en het bedenken van nieuwe technieken. Daarnaast is werken in de bouw vaak een afwisseling van werken in de buitenlucht en in een kantooromgeving. Ook het werken aan diverse projecten zorgt voor veel afwisseling in de werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde.

Vacatures in de bouw bij een fullservice uitzendorganisatie 

Wil je ook werken in de bouw? Bij een fullservice uitzendbureau in de provincie Noord-Holland vind je vacatures in overvloed, zoals de vacature van metselaar bij een bouwbedrijf. Als metselaar kom je op allerlei plekken in de bouw terecht: van nieuwbouw en restauratie tot onderhoud. Je bent dan ook breed inzetbaar. Je organiseert je werkplek, zorgt voor een goede maatvoering en metselt stenen op elkaar tot een muur. Alles vereist een goede voorbereiding, zoals het aanvoeren van stenen en het maken van de specie. Daarbij komt dat de aanpak voor ieder bouwproject anders is. Kortom, werken als metselaar bij een bouwbedrijf is veelzijdig en iedere dag anders. Hetzelfde geldt voor het beroep van nieuwbouw timmerman. Als je oog voor detail hebt, zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken en kennis van projectplanning hebt, is het absoluut de moeite waard om te solliciteren naar deze constructieve functie. In welke interessante functie ga jij aan de slag in de bouw? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie