Afbeelding
Foto Shutterstock

Woningnood? Niet meer met deze oplossing!

11 januari 2023 om 07:24 Partnercontent

Het was afgelopen jaren niet te missen; alle problemen op de huizenmarkt. De problemen voor het vinden van een bétaalbare woning bedoelen we dan uiteraard. Huizenbezitters kenden weinig problemen, zij zagen de prijzen van hun woning alleen maar stijgen. Heel fijn wanneer je al een huis had, maar voor de mensen die niet in de luxe positie zaten een lastige tijd. 

Niet alleen waar het ging om koophuizen was het lastig, ook huurhuizen waren niet te vinden. Natuurlijk waren ze er wel, maar vaak tegen huurprijzen die niet meer op te brengen waren met een normaal salaris. De woningnood lijkt de komende jaren ook nog wel even aan te houden. Er is volop immigratie waardoor de bevolking stijgt. Het tempo waarin huizen bijgebouwd worden kan dit niet bijbenen. 

Toch zijn er initiatieven die hoop bieden. Creatieve en innovatieve ideeën. Wat wel eens de oplossing kan zijn voor de woningnood? Het wonen in een container! Klinkt niet zo aantrekkelijk? Lees snel verder waarom ook jij deze manier van wonen toch echt eens moet overwegen. 

De containerwoning in het kort

Een containerwoning is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden, een woning in een zeecontainer. Eigenlijk wordt deze manier van wonen al jaren gebruikt, maar dan voor studentenhuisvesting. Er is immers al jarenlang een tekort aan studentenkamers en -woningen. Gemeentes gebruikten massaal containers als (tijdelijke) oplossing. Nu de huizennood niet meer tot studenten beperkt bleef, bleek opeens de container ook een geschikte woning voor ‘normale mensen’. Dat containers meer voordelen kennen dan ene tijdelijke oplossing voor de woningnood werd al snel duidelijk.

De voordelen van de container woning

De voordelen zijn namelijk talrijk. Naast het feit dat een containerwoning een snelle manier van onderdak biedt, is het ook nog eens ontzettend goedkoop. Een containerwoning is al te realiseren vanaf 25.000 euro. Een schijntje vergeleken met een regulier huis. Daarnaast is het dus klein en heb je relatief weinig ruimte nodig, iets wat ontzettend scheelt in de huur- koop- of erfpachtkosten van grond. 

Ook is een containerwoning heel duurzaam. Je hebt alleen al aan gas- en elektra veel minder nodig. Natuurlijk is de ruimte die je hebt beperkt, maar ontspullen is ook helemaal van nu en je zult al snel merken dat je niets mist. Daarnaast krijg je er ook weer een flinke dosis vrijheid voor terug. Je houdt immers veel geld over met het wonen in een zeecontainer. Dit geld kun je gebruiken om minder dagen te werken of juist meer te reizen. Iets wat vandaag de dag steeds belangrijker wordt: de kwaliteit van leven! 

Kortom, naarstig op zoek naar een woning maar nog geen geschikte plek gevonden? Dan is het aan te raden eens te kijken of een containerwoning iets voor jou is. Het is een alternatief voor de reguliere woning, maar wel ééntje die met een snelle opkomst bezig is. Informeer eens bij jouw gemeente of er dergelijke plekken of initiatieven zijn. Je zult zien dat binnen elke gemeente al dergelijke projecten plaatsvinden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie