Afbeelding
Foto Pixabay

Kies voor een zorgbed met stijl

23 januari 2023 om 11:59 Partnercontent

Bij zorg denkt men al snel aan ziekenhuisbedden, een steriele omgeving en functionele ruimten die allesbehalve gezellig zijn. Toch kun je thuis wel degelijk een functioneel én mooi bed plaatsen. Voor één of twee personen met diverse configuratiemogelijkheden. Is een zorgbed voor jouw situatie de beste keuze? We bekijken de mogelijkheden op deze pagina.

Luxe en zorg

Luxe bedden en zorgbedden verschillen eigenlijk niet zoveel. Voor sommige mensen is het luxe, voor de andere noodzaak maar de mogelijkheden met een comfortbed zullen iedereen aanspreken. Op De Suite vind je meer informatie over alle soorten luxe bedden, de overeenkomsten en verschillen. Op deze pagina bekijken we vooral de mogelijkheden van een zorgbed in huis. Wanneer je wordt opgenomen in een kliniek dan lig je in een bed met allerlei voorzieningen. Denk aan verstelbaar in hoogte of met wieltjes om eenvoudig de ruimte te reinigen. Dan kom je weer thuis en merk dat een normaal bed aanzienlijk minder praktisch is. Het zijn twee uitersten; een zorgbed dat functioneel moet zijn en een standaard bed dat vooral ontworpen is op aanzicht en budget. Het is echter heel goed mogelijk om de functionaliteit van een zorgbed in huis te halen zonder in te boeten op stijl.

Wat kun je met een zorgbed?

Wat zijn de mogelijkheden met een zorgbed? Hier zijn enkele kenmerken die personen met een zorgbehoefte zeker zullen waarderen:

  • Een verstelbare bodem zodat je eenvoudig kunt gaan zitten of opstaan uit bed. 
  • Een hoog-laag bed voor een optimale in- en uitstap wat ook voor zorgverleners erg praktisch werkt. 
  • Een deelbaar bed zodat een koppel samen kan slapen met optimale toegang vanuit beide zijden. 
  • Aansluitpunten voor elektrische apparatuur op de bedombouw. 
  • Modulair systeem dat uit te breiden valt op basis van de zorgbehoefte.

Met dergelijke opties is het mogelijk om een stijlvol luxe bed dezelfde functionaliteit te geven als een standaard ziekenhuisbed. Design speelt zeker een factor in welzijn en comfort. Zodra er een een speciaal bed nodig is, bijvoorbeeld wanneer een persoon zorg aan huis krijgt, komt er vanuit een centraal depot een bed dat je ook aantreft in klinieken. Dat is praktisch maar het geeft direct een onrustig gevoel. Je voelt je als gebruiker dan meer een patiënt, een gast in eigen huis. Een eigen, verstelbaar zorgbed in huis met opties die perfect aansluiten op de persoonlijke situatie slaapt veel prettiger.

Mag het iets mooier zijn?

Een zorgbed hoeft niet mooi te zijn maar het mag wel. Zo kun je kiezen voor afwerking met hout, een bijzondere stof met patroon of stijlvolle nachtkastjes. De technische foefjes zoals een systeem om het matras te verhogen of verlagen zijn netjes weggewerkt in de ombouw waardoor het bed er uitziet als een standaard luxe bed. Er zijn zowel moderne designs als meer klassieke stijlen om uit te kiezen. Daar merk je niets van als je slaapt met je ogen dicht maar je ervaart het wel als je naar bed gaat, in de ochtend opstaat of rustig een boek wilt lezen in bed.

Laat je ontzorgen en breng een bezoek aan de showroom van De Suite in Moordrecht. Daar zie je zelf wat de mogelijkheden zijn van een zorgbed in eigen huis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie