Afbeelding
Foto: Pixabay

Niet meer weg te denken uit de tuin: een trampoline

7 maart 2023 om 07:25 Partnercontent

Hoewel sommige mensen graag klagen, is het fijn wonen in de Haarlemmermeer. Je woont centraal in het westen van het land en bent in een oogwenk in diverse grote steden. Maar je hebt ook het strand om de hoek. Nog een pluspunt: veel huizen hebben er ook nog gewoon een eigen tuin. Iets waar steeds meer mensen in Amsterdam alleen nog maar van kunnen dromen. Wat er echt niet meer weg te denken is uit een tuin? Een trampoline uiteraard!

Jarenlang springplezier

Als het gaat om speelgoed is het komen en gaan van rages. Wat het ene jaar nog helemaal hot is, heeft het volgende jaar geen enkel kind meer. Trampolines zijn al langer dan een decennium erg populair, en zijn daarmee bewezen het stadium van rage allang gepasseerd. De afgelopen jaren is het aantal tuinen met een trampoline erin spectaculair gestegen. Je kunt zelfs bijna stellen dat een trampoline onmisbaar is in een tuin van een gezinswoning. Kinderen zijn erg creatief in het bedenken van mogelijkheden, waardoor een trampoline voor jarenlang springplezier zorgt. Bij Toppy vind je een ruim assortiment aan trampolines. Waar moet je op letten als je een trampoline wil gaan kopen?

Welk type trampoline?

Trampolines zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen, maten en typen. Allereerst is het belangrijk om een type te kiezen. Het verschil zit hem in de plaatsing. Enerzijds zijn er trampolines met een veiligheidsnet, die wat hoger boven de grond geplaatst zijn op een frame. Anderzijds kun je kiezen voor een trampoline inground. Deze heeft geen net eromheen nodig, omdat je de trampoline in de grond graaft.

Welke vorm trampoline?

Daarnaast bepaalt de vorm van je tuin en de beschikbare ruimte op de gewenste plaats welke trampolinevorm je het beste kunt kiezen. Is de plek perfect voor een ronde trampoline? Of past een rechthoekige trampoline beter?

Welke afmeting trampoline?

Ook iets dat goed overwogen moet worden: de afmetingen. Als je niet al te veel beschikbare ruimte hebt en je kinderen zijn nog klein, dan is waarschijnlijk een trampoline van 244 centimeter de beste keus. Heb je meer ruimte? En zijn je kinderen al groter? Dan is het wel aan te raden een trampoline van minimaal 300 centimeter te kiezen. Een populaire maat in dit segment is een van 366 centimeter.

Veilig springen op een trampoline

Tot slot nog wat laatste veiligheidstips. Ondanks dat het leuk speelgoed is, moet je de risico’s van een trampoline namelijk niet onderschatten. Jaarlijks lopen er duizenden kinderen letsel op tijdens het spelen op een trampoline. Wil je letsel zoveel mogelijk voorkomen? Kies bij voorkeur een inground trampoline zodat je dan geen hoogteverschil hebt, laat voldoende ruimte (minimaal een meter) rondom vrij, leg geen speelgoed of andere zaken los op de trampoline, laat nooit te veel kinderen tegelijkertijd springen en bezuinig niet op kwaliteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie