Afbeelding
Foto: Unsplash

Veilig wandelen met je kinderwagen doe je zo

26 mei 2023 om 10:16 Partnercontent

Heb je een klein kindje, grote kans dat je regelmatig een wandeling maakt met de kinderwagen. Als ouder doe je er alles aan om je kindje veilig en comfortabel te houden, ook tijdens het wandelen is het belangrijk om hier op te letten. Wil je weten wat je allemaal kunt doen om veilig met de kinderwagen op pad te gaan, lees dan gauw verder voor een aantal belangrijke tips.

Voldoende frisse lucht

Zorg altijd voor voldoende ventilatie, niet alleen op warme dagen maar zorg dat je baby altijd voldoende frisse lucht krijgt. Op zomerdagen is het belangrijk om je baby voldoende te beschermen tegen de zon, doe dit bijvoorbeeld met een speciale parasol voor kinderwagens. Ook kun je eventueel een doek bevestigen aan de kinderwagen, let er wel weer op dat je kindje genoeg frisse lucht krijgt.

Op de rem

Wanneer je gaat wandelen met je baby is het belangrijk om hem of haar op de juiste manier in de kinderwagen te leggen. Zorg dat de kinderwagen altijd op de rem staat, dit voorkomt dat de wagen wegrolt wanneer je jouw kindje in de kinderwagen legt.

Pas op met zware tassen

Hang geen zware tassen aan de kinderwagen, dit kan eventueel de kinderwagen uit balans brengen en dit kan gevaarlijk zijn. Maak altijd gebruik van de opbergmand die vaak onderin de kinderwagen zit.

Stoep op en stoep af

Tijdens het wandelen met de kinderwagen of buggy kom je vaak genoeg stoepranden tegen of andere verhogingen. De juiste manier om de stoep op en af te komen is door de kinderwagen om te keren en achterstevoren de stoep op of af te gaan. Dit voorkomt dat de kinderwagen omkiepert.

Tijd voor een wandelwagen

Na een tijdje kan je baby omrollen, gaan zitten en zichzelf omhoog trekken. De meeste kindjes doen dit tussen de 6 en 9 maanden en dan weet je dat het tijd is om over te stappen naar een wandelwagen of buggy. Hierin kan je jouw kindje veilig vastzetten met behulp van een 5-punts veiligheidsgordel, zorg dat je altijd de gordel gebruikt en dus je kindje vastzet.

Veilig reizen met het openbaar vervoer

Ook wanneer je met de kinderwagen gebruik maakt van het openbaar vervoer, zoals een trein of bus, is het belangrijk om te letten op de veiligheid. Zet je kindje altijd goed vast en zet de kinderwagen niet in de rijrichting maar zet de wagen overdwars neer. Je mag je kindje ook op schoot nemen maar het veiligst is om je kindje in de kinderwagen of wandelwagen te leggen, mits je let op de bovenstaande tips.

Zorg dat je gezien wordt

Moet je ook wel eens in de avond in het donker op pad met de kinderwagen, zorg dat je gezien wordt. Er zijn tegenwoordig zelfs kinderwagens met ingebouwde verlichting. Heb je dit niet, koop dan bijvoorbeeld fietslampjes om op de kinderwagen te bevestigen.

Door te letten op alle bovenstaande tips tijdens het wandelen met de kinderwagen kun je onbezorgd en heerlijk genieten van een wandeling met je kleintje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie